Na Viktorce proběhla ideální fotbalová neděle! Krátce po poledni přišlo na speciální doprovodný program k točně U Zvonu více než tři stovky lidí, fotbalisté Plzně pak zvládli zápas věnovaný Nadaci pro transplantace kostní dřeně, když v Doosan Areně zvítězili 4:1 nad Libercem.

„Zápas pro Nadaci i celý doprovodný program se povedl. Registrovali jsme velký zájem jak o přímý vstup do Registru, tak i o informace o Nadaci, což nás velmi těší. Chtěli bychom poděkovat celé Viktorkce i všem, kteří nás podpořili. Vážíme si toho,” uvedla zástupkyně NTKD Vanda Staňková, která společně s prezidentem Viktorie Tomášem Paclíkem osobně předala karty dárce Jakubu Brabcovi, T9Lakymu, Pedrovi a Marku Ztracenému.

Řečí čísel: na autogramiádu do Nadační tramvaje dorazilo přes 300 fanoušků, kteří nákupem speciálního plakátu přispěli na NTKD. Přímo na místě pak do Registru vstoupily desítky lidí.

Přímo v tramvaji U Zvonu pak probíhala autogramiáda zpěváka Marka Ztraceného, viktoriánské legendy Daniel Koláře, stopera Jakub Brabce, youtubera Pedra a dlouhodobě nejlepšího českého esportového hráče Lukáše Poura alias T9Lakyho.

Zmiňované osobnosti se podepisovaly na speciálně vytvořené plakáty pro tuto akci, které byly k zakoupení za 49 Kč či libovolně vyšší částku. Celý výtěžek šel právě na podporu Nadace pro transplantace kostní dřeně.

Známé tváře pak navíc přímo na místě vstoupily do Registru dárců, přidaly se k nim také desítky fanoušků. „Je to hezký pocit. Když mi kluci z Viktorky volali, jestli bych nevstoupil do Registru dárců, tak jsem se cítil hloupě, že už tam nejsem,“ usmíval se zpěvák Marek Ztracený. „Jestli to může někomu pomoct, tak budu jen rád,“ dodal oblíbený český umělec.

Youtuber Pedro byl nadšen z celé akce včetně návštěvy. „Upřímně jsem nečekal, že přijde tolik lidí, ještě když je před zápasem a není ideální počasí. Celou dobu jsme se podepisovali, takže super,“ řekl. „Doufám, že se k nám přidají i další lidi, protože je to pro dobrou věc a doufám, že budeme moci někdy pomoct,“ vyzval další potenciální dárce.

Povedené odpoledne završili hráči Plzně, když doma porazili Liberec 4:1. Viktoriáni navíc premiérově nastoupili s logem NTKD v ligovém zápase. „Je to dobrá věc a jsme rádi, že jsme to mohli podpořit,“ těšilo Romana Procházku, který nastartoval obrat Viktorie vyrovnávací brankou.

Naše podpora Nadace tímto rozhodně nekončí. Pomoci samozřejmě můžete i vy, a to třeba jen zasláním dárcovské SMS. Další informace naleznete na webových stránkách www.kostnidren.cz.

Chtěli bychom také poděkovat společnosti MD Elektronik s.r.o., která se rozhodla aktivně zapojit a podpořit NTKD ve spolupráci s FC Viktorií Plzeň.

Fotogalerie