Šlágr 30. kola FORTUNA:LIGY obstará souboj na hřišti pražské Slavie. Poprvé v plzeňském dresu si proti aktuálnímu lídrovi tabulky bude moci zahrát Pavel Šulc, jak se na to těší? A co očekává od souboje trenér Adrian Guža?

„Na prestižní zápas se moc těším,“ říká Šulc. „Slavia je momentálně jeden z našich největších rivalů. Doufám, že zápas zvládneme a budeme první, kdo ji porazí. Máme velkou kvalitu i sílu a i když má Slavia dlouhou sérii neporazitelnosti, tak věřím, že to můžeme změnit,“ dodal odhodlaně.

„Je to pro nás velký šlágr, utkání má prestiž, těšíme se na to,“ přitaká Adrian Guža. „Za sílu Slavie hovoří jednoznačné výsledky a výborné výkony, velký respekt, jakým způsobem funguje. Ještě neprohrála, ale my uděláme maximum pro to, abychom tu sérii přerušili. Je to velká výzva,“ říká trenér.

Již v domácím zápase se Slavií (prohra 0:1) viktoriáni se soupeřem drželi krok. „Měli jsme tam dobré věci, nejen v presinkových situacích, ale i v přechodech. Pro nás bude důležité, abychom byli dostatečně sebevědomí, velmi pracovití, soudržní a odvážní směrem do útoku. Budeme muset být silní vzadu a rychle chodit do útočné části, kde bude potřeba produktivita. Věřím, že budeme silní jako tým, a hlavně sebevědomí v našich silných věcech. Věřím, že naše sportovní forma, hlad a ostatní stimuly nás poženou k důležitým bodům,“ očekává kouč Guža.

Co k úspěchu bude potřeba udělat podle Pavla Šulce? „Hrát naplno, bojovat... Musíme tam všichni nechat všechno. Kvalitu mají oba týmy, o tom není pochyb, ale v neděli to bude hodně o bojovnosti,“ myslí si Pavel Šulc, který má na sešívané v této sezoně nepříjemnou vzpomínku – v dresu Českých Budějovic na hostování zažil totiž prohru 0:6.

V minulé sezoně se viktoriáni na Slavii představili dvakrát. Jednou z toho byla remíza 0:0, poté nejtěsnější možná prohra 0:1. „Hned v prvním zápase jsem cítil věci, které musíme s klukama probrat i dneska. To samé ve druhém utkání, hned tam byly znát věci, které musíme posunout. Ze zápasů hledáme věci, kde musíme přidat a kde jsme citliví. Je to něco, co nás motivuje do další práce,“ říká Guža.

Slavia může v neděli v případě svého úspěchu či neúspěchu Sparty v Liberci oslavit titul. Stejně jako v minulé sezoně právě ve vzájemném utkání. „Soupeř nejde hrát o titul v jednom zápase proti nám, vybojoval si to za výkony v celé sezoně. My nejsme nastavení tak, že jdeme něco kazit. Podstata je, abychom hráli dobrý a kvalitní fotbal a byli jsme úspěšní, k tomu bude potřeba podat špičkový výkon,“ upozorňuje kouč týmu. „Budeme se koncentrovat na nᚠmaximální výkon a na to, abychom dovedli zápas do úspěšného konce,“ doplňuje.

Zdravotní stav Lukáše Hejdy, Aleše Čermáka i Joela Kayamby se už lepší. „Těší nás to. Konkurence je jen dobrá věc a když na sobě budou takhle makat i nadále, tak je to jenom dobře, na závěr sezony potřebujeme každého chlapa,“ těší slovenského trenéra.

Operaci kolene má za sebou obránce Václav Míka, nyní ho čeká několikaměsíční rekonvalescence. „Držíme mu palce. Věřím, že vše půjde tak, jak má. Byl ve špičkových rukách našich lékařů, přejeme mu, aby se co nejdříve vrátil do rehabilitačního a posléze do tréninkového procesu. Věřím, že vše bude mít dobrý směr a vrátí se silnější. Přeji mu to od srdce,“ vzkázal Adrian Guža.