FC Viktoria Plzeň ve čtvrtek 17. září 2015 vstoupí v 19 hodin do bojů v základní skupině Evropské ligy. Na úvod se utká před svými fanoušky s běloruským vicemistrem Dinamem Minsk a hráči chtějí v Doosan Areně zvítězit.

„V naší skupině je favoritem na postup Villarreal, ostatní tři týmy se budou prát o postup. Je to vyrovnaná skupina, ve které jsou jen silné týmy. My ale určitě chceme vyhrát a začít skupinu vítězně,“ říká kapitán Václav Procházka.

Pro Viktorii nebude souboj s Dinamem první konfrontací s běloruským fotbalem. V základní skupině Ligy mistrů v roce 2011 se utkala s BATE Borisov. „Já jsem proti Borisovu nehrál, ještě jsem nebyl v Plzni. Ale na domácím utkání jsem se byl podívat jako fanoušek. Hodně mě tenkrát ten tým překvapil, mají jiné finanční možnosti a je to vidět podle toho, jací jsou tam hráči. Dinamo je kvalitou určitě hodně podobné právě Borisovu,“ dodává Procházka.

Po nedělní výhře nad Příbramí se svěřenci trenéra Krejčího pečlivě připravovali na prvního soupeře v Evropské lize a hráči vědí, na co si dávat v utkání pozor. „Hrají systém 4-4-2, na dva hrotové útočníky. S tím se tady moc nesetkáváme, mají rychlé kraje a dobré útočníky. To jsou největší zbraně a musíme si to pohlídat,“ zamýšlí se stoper Viktorie.

Procházka patří ke stabilním členům obranné řady Plzně, v posledních utkáních si musí zvykat na nového paráka. Romana Hubníka, který odešel na hostování do Olomouce, nahradil Jan Baránek. „S Barym se stále sehráváme, zvykáme si na sebe. S Romanem Hubníkem jsem hrál docela dlouho, ale je vidět, že se to s každým zápasem zlepšuje,“ doplňuje střední obránce.

Po příchodu trenéra Karla Krejčího viktoriáni odehráli čtyři zápasy, všechny vyhráli a mají skóre 11:0. „Nedostáváme góly, což je hodně důležité. Šance jsme si vytvářeli skoro vždycky, ale ne vždy jsme je využili a pak jsme dostávali zbytečné góly. Hrajeme ofenzivní fotbal, soupeře moc nepouštíme k míči a pak jim docházejí rychleji síly,“ uzavírá Václav Procházka.

Fotogalerie