Viktoria Plzeň má za sebou první duel play-off Evropské ligy proti Hearts. Ve Štruncových sadech zvítězila po gólů Jhona Mosquery v samém závěru. Trenér Koubek odpovídal na otázky novinářů na tiskové konferenci.

Jak moc vydřené vítězství to bylo?

Bylo to vydřené vítězství. Možná jsme si to mohli ulehčit, kdybychom byli efektivnější v šancích, které jsme měli. Bohužel jsme to neproměnili. Bylo tam také hodně zblokovaných střel. Kompliment před hráči, že šli až do poslední chvíle za vítězstvím. Věděli jsme, že Hearts přijedou s defenzivní taktikou. Dobývali jsme jejich obranu. Dokázali jsme se do nich dostat po nádherném centru Cadua a Jhon Mosquera to výborně zavřel.

Je gól Jhona Mosquery důležitý před odvetou?

Náskok je 1:0, což je daleko lepší, než kdyby to byla remíza. Jsme v poločase a uděláme všechno proto, abychom to zvládli.

Byl ten gól také odměnou za trpělivost?

Soupeř hru brzdil a každou standardní situaci natahovali, co se dalo. Je to odměna za trpělivost, v kabině jsme si o poločase řekli, že musíme být trpělivý a nepanikařit. Nechtěli jsme bláznit a pokyn byl trpělivost. Ta nám přinesla nakonec vítěznou branku.

Jak důležité je mít v kádru Jhona Mosqueru, který ukázal, že má pro takové situace cit?

Jhon je hráč, který je ochotný mužstvu v jakékoliv situaci pomoci. Jeho prostor je levá strana, v tomto prostoru už dal hodně gólů ve své kariéře a dnes přidal další. Možná to byl vlastní, ale jeho tlak na soupeře byl velmi cenný a účinný.

S čím půjdete do odvety?

Musíme být dostatečně aktivní, abychom měli možnost vstřelit nějakou branku. Bránit výsledek ve skotském kotli by bylo asi nesprávné. Do defenzivy musíme být samozřejmě pevní, ale do ofenzivy musíme být dostatečně aktivní. Chceme dosáhnout kýženého výsledku.