V sobotu 25. dubna se od 20:15 utká FC Viktoria Plzeň v Doosan Areně s týmem FK Mladá Boleslav. Viktoriáni si budou chtít připsat další důležité vítězství, aby udrželi minimálně šestibodový náskok v tabulce SYNOT ligy před druhou Spartou a hlavně aby potěšili své fanoušky. Zápas je už několik dní vyprodaný.

„Věřím tomu, že zápas zvládneme a že mužstvo půjde cílevědomě za vítězstvím. Bojovnost i chu zvítězit jsem cítil z týmu i v Teplicích, tam to bohužel nevyšlo. Očekávám vysoké nasazení, uvědomění si nutnosti utkání zvládnout a vyhrát, zkrátka nic nepodcenit,“ říká trenér Miroslav Koubek.

Mladá Boleslav se v tabulce drží na čtvrtém místě, v posledních třech zápasech se jí ale nedařilo. Do tabulky si přispala pouze jeden bod za remízu s Libercem. „Nedokážu říct, jaké pocity se vytvářejí u soupeře. Obecně je známo, že taková série týmu určitě v ničem nepřidá. Nicméně Mladá Boleslav se snaží hrát doma i venku ofenzivně, je to útočné mužstvo a to od nich čekáme i v Doosan Areně,“ dodává kouč Viktorie.

Trenér Miroslav Koubek se bude muset v souboji s Mladou Boleslaví obejít bez kapitána Davida Limberského, který posbíral v sezóně čtyři žluté karty a má jednozápasovou stopku. „Je to určitě ztráta, ale nesetkáváme se s tím poprvé v letošním ročníku. David se zranil na podzim v Jihlavě a pak nehrál proti Bohemians ani proti Jablonci. Pro nás to není žádné novum a myslím, že si s tím dokážeme poradit,“ doplňuje trenér Plzně.

Kromě Limberského v sobotu fanoušci určitě neuvidí také Jana Chramostu, po zdravotní stránce jsou na tom ale viktoriáni dobře. „Výpadky samozřejmě jsou. Nebude Limberský, kvůli dohodě klubů nemůže nastoupit ani Chramosta. Jinak kromě dlouhodobě zraněných hráčů budou snad všichni ostatní v pořádku. LukᚠHejda se poměrně rychle zotavuje z angíny, kterou prodělal v minulém týdnu. Takže máme předpoklad, že už bude k dispozici, stejně jako Daniel Kolář, který doléčuje svalové zranění,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek.