Už ve čtvrtek 5. listopadu od 19:00 hodin odehraje plzeňská Viktoria utkání základní skupiny Evropské ligy proti Rapidu Vídeň, které může napovědět mnohé o dalším osudu západočeského klubu v prestižní evropské soutěži. Viktoria připravila pro své fanoušky několik organizačních doporučení.

Vzhledem k vysokému zájmu o předposlední domácí utkání Viktorie doporučuje klub svým příznivcům, aby na stadion ve Štruncových sadech dorazili s dostatečným časovým předstihem. Vyhnou se tak frontám u vstupů do stadionu. „Rádi bychom apelovali především na fanoušky vlastnící lístky na hlavní tribunu. Vlivem pokračujících stavebních prací se hlavní tribuna plní pouze prostřednictvím turniketů v blízkosti hlavních pokladen. Fanoušci mohou namísto čekání ve frontě před vstupem do hlavní tribuny využít kompletní otevírací dobu stadionu, jehož brány se otevřou 90 minut před začátkem utkání,“ informuje tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár.

Dle zpráv z rakouského celku bude sektor určený příznivcům Rapidu Vídeň zcela vyprodaný. Jako přístupovou cestu použijí rakouští fanoušci mimo jiné lávku z areálu pivovaru ústící směrem k hostujícímu sektoru. „Dvě hodiny před výkopem se lávka pro plzeňské fanoušky kompletně uzavře a bude sloužit pouze příznivcům Rapidu. Upozorňujeme, že celý přístupový koridor bude vymezen pevnými zábranami. Fanoušci, kteří mají vstupenky například do sektorů označených písmenem T, mohou využít přístupovou cestu podél severní a protilehlé tribuny plzeňského stadionu,“ upřesňuje informace Pillár.

Dobrou zprávou je, že k parkování budou moci zájemci o evropský fotbal využít parkovací dům v bezprostřední blízkosti stadionu. Plzeňský klub v tomto případě nevyužije kompletní kapacitu parkovacího domu Na Rychtářce a většina parkovacích míst tak bude k dispozici pro návštěvníky utkání.