Viktoria zvítězila v pátečním duelu s Teplicemi 1:0 a navlékla tak další korálek na šňůru vedoucí k vytouženému cíli. Trenér Karel Krejčí předvedl desetitisícové návštěvě ve Štruncových další vítězné představení a při pozápasovém hodnocení byl s výkonem svého celku spokojený.

„Splnili jsme cíl, který jsme si v týdnu dali. Chtěli jsme potvrdit body ze Slovácka, což se nám povedlo. V zápase jsme si brzy pomohli standardkou, šli brzo do vedení a pětatřicet minut kvalitně kombinovali. Teplice byly zatažené a přes jejich kompaktní blok jsme se jen těžko prosazovali. Bohužel nám chyběla finální přihrávka, takže pojišovací gól i přes nápor nepřišel,“ hodnotí první pětačtyřicetiminutovku trenér Krejčí. „Druhá půle se trochu podobala druhému poločasu na Slovácku, kdy jsme se začali poněkud obávat o výsledek. Soupeř hrál ve vysokém postavení a nám vázla rozehrávka. Cením si toho, že i když se týmu herně nedaří, tak vyhráváme. To jsou možná nejcennější body, když se tolik nedaří, ale přesto získáváme body. Ty se na konci budou počítat,“ dodává Krejčí.

Příčiny drobného polevení v druhé části zápasu dokáže hlavní kouč Viktorie analyzovat. „Ve druhé půli jsme zbytečně nechávali Teplice hrát a pouštěly je do protiútoků. Vadilo mi, že jsme ztráceli míče a dovolili soupeři v klidu vyjet. Nebyl to profesorský výkon, ale některé situace se musí uhrát lépe,“ je si vědom Karel Krejčí. „Sestava se trochu obměnila, zabudovali jsme do ní mladší hráče. A hlava je u sportovce asi sedmdesát procent výkonu,“ přemýšlí Krejčí. „Slovácko i Teplice neměly v druhém poločase co ztratit, a proto to bylo ve druhé půli více soubojovější. Když vedete ke konci zápasu o gól, musíte si dávat pozor především na to, abyste nedostali branku,“ pokračuje.

K jednomu podzimnímu gólu přidal v prvních dvou jarních kolech Dan Kolář už tři přesné zásahy. „Za Dana jsem moc rád. Myslím si, že je to nᚠrozdílový hráč. Na podzim se vážně zranil a následně se pomalu rozjížděl. Ani v zimní přestávce mu to tam moc nepadalo a já mu vyčítal, že se tolik netlačil do vápna. Jsem rád, že mu to tam na Slovácku spadlo a že i dnes rozhodnul zápas. Jeho góly jsou pro mužstvo moc důležité, což dokazoval i v předešlých sezónách,“ uzavírá plzeňský trenér.

Fotogalerie