Po úspěchu ve 4. předkole Evropské ligy se hlavní trenér Viktorie Plzeň Karel Krejčí vrhne do boje v její základní skupině. Už ve čtvrtek 17. září se jeho týmu postaví běloruský vicemistr – Dinamo Minsk.

„Nálada v kabině je dobrá, máme za sebou čtyři vítězná utkání. Myslím si, že nejen výsledky, ale i výkony na hřišti mají vzestupnou tendenci, za což jsme rádi. Na každý zápas se připravujeme s pokorou a s respektem a věřím, že se kvalitně připravíme i na Minsk,“ říká před vstupem do základní fáze Evropské ligy Krejčí. „Viděl jsem několik zápasů Minsku na videu a poznal jsem, že Dinamo spoléhá na propracovanou defenzivu, po zisku se snaží chodit do rychlých protiútoků a využívat několik zajímavých útočných hráčů. Nebezpečný je například Černohorec Bećiraj, od toho určitě bude hrozit nebezpečí. Je důležité, aby jejich rychlostní a techničtí hráči nedostali prostor. My se budeme chtít prosadit vlastním fotbalem a věřím, že je v našich silách zápas zvládnout,“ dodává trenér Plzně.

První zápas ve skupině Evropské ligy kouč Viktorie nepodceňuje. „Vstup do skupiny je důležitý. Hrajeme doma, chceme zvítězit, ale je potřeba si přiznat, že soupeř má kvalitu. Dokázal v předkolech vyřadit Curych, Salzburg a v lize porazil Borisov. Věřím ale, že naši fanoušci nás poženou za vítězstvím a budu moc rád, pokud budeme moci společně oslavit zisk tří bodů,“ vyhlíží Karel Krejčí.

Michal má dobrou sportovní formu, což prokazoval v posledních utkáních. Je pravda, že v minulosti jsme ho stavěli na jiné posty v sestavě, ale hrotový útočník je mu vlastní a předvádí zde nejlepší výkony. Jsem rád, že se mu daří a doufám, že v dobrých výkonech bude pokračovat, aby mohl dávat ještě víc branek, než dává nyní,“ říká na konto slovenského reprezentanta.

Fotogalerie