Zápas Viktorie Plzeň s Dinamem Minsk hraný v borisovském azylu vzal červeno-modrému týmu poslední zbytky naděje, která se ovšem už před duelem pohybovala pouze v teoretických rovinách. Západočeši na hřišti běloruského soupeře branku nevstřelili, naopak v úplném závěru inkasovali z dorážky pokutového kopu.

Jedním z těch, kteří absolvovali kompletní porci mrazivých minut, byl záložník TomᚠKučera. „Hrálo se určitě naplno. Každý z nás chtěl zvítězit, je to stále zápas evropské soutěže. Myslím si, že šance ke vstřelení prvního gólu jsme měli větší my. Pokud bychom dokázali dát branku, tak tady vyhrajeme. Bohužel se to nepodařilo a v devadesáté minutě přišel trest,“ přemýšlí Kučera. „Chyběl nám hlad v poslední třetině hřiště. Dařilo se nám držet balón, ale kombinací ani průnikovou přihrávkou jsme se tam nebyli schopni dostat,“ dodává záložník. K udržení nadějí na postup by museli hráči Viktorie v Borisově zvítězit a navíc věřit v pomoc Rapidu Vídeň na půdě Villarrealu. Postup zkrátka neměli ve svých rukou. „Já jsem nad tímhle určitě nepřemýšlel, nevím jak ostatní kluci. Ale všichni jsme chtěli dnes podat stoprocentní výkon,“ klopí oči Kučera, který na hřišti vydržel do závěrečného hvizdu. „Je to poprvé, co jsem hrál v Evropské lize od začátku. Za to jsem samozřejmě rád, že se zápas nepovedl, to je věc druhá,“ uzavírá viktorián s devětadvacítkou na zádech.

Nevalil se na něj útok za útokem, a když už se hráči Dinama dostali k zakončení, zůstal jistý. V mrazivém počasí dokázal Petr Bolek udržet pozornost do takové míry, že v nastaveném čase zneškodnil pokutový kop. Inkasoval až z dorážky, proti které mohl jen stěží zasáhnout. „Gólman na druhé straně asi ale také moc práce neměl, když se podívám na naši činnost směrem dopředu. Nechci být přehnaně negativní, ale když inkasujeme v nastaveném čase gól proti desíti, je to dost neuvěřitelné,“ komentuje Bolek průběh utkání. „Dnes jsme odehráli zápas, který jsme měli vyhrát. To, že jsme dostali gól v nastavení, je pech, který jsme si asi zasloužili. By jsme herně byli lepší, drželi jsme míč, tak jsme nezvítězili. Jsme zklamaní, já osobně obrovsky,“ dodává plzeňský gólman.

Fotogalerie