1. 10. 2017    Juniorka - reportáž

Ani gól Pilaře juniorce na hřišti vedoucích Teplic nepomohl

FC Viktoria Plzeň

10. kolo / Neděle 1. 10. 2017, 11:00 / 1. FC Dubí - Pozorka

10. kolo / Neděle 1. 10. 2017, 11:00
1. FC Dubí - Pozorka

FK Teplice

2:1

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Teplice

Nikiforov – Dressler, Haljeta (70. Hruštinec), Hyčka, Urma, Žitný (90. Zárybnický), Vošahlík (74. Šimeček), Kodad, Šup (84. Berešík), Hasil (C), Červenka (79. Švejda).

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, Vacovský, Novák (C), Ryška (80. Mudra) – Čermák, Suchý – Arzberger (61. Kulhánek), Vais, Pilař (46. Pavlík) – Sedláček (67. Skála).

statistiky

Branky: 21. Haljeta, 23. Žitný – 16. Pilař, Rozhodčí: Severýn – Vitner, Fišer.

Diváci: 120

Junioři Viktorie v desátém kole podlehli vedoucím Teplicím 1:2. Do vedení je přitom posílal z áčka vypůjčený Václav Pilař, který odehrál jeden poločas. Celý zápas pak na hřišti strávil Aleš Čermák.

Již samotný úvod utkání nabídl velkou spoustu šancí. Dostávaly se do nich oba celky, jako první ale údeřil ten hostující. V 16. minutě Kadar posunul míč na pravou stranu na Arzbergera, který centroval na zadní tyč, kde byl připraven Václav Pilař – 1:0 pro Viktorii! Domácí ale velice rychle otočili skóre zápasu. Po centru Dresslera srovnával Nermin Haljeta a o chvíli později Patrik Žitný nádhernou střelou z dálky upravil na 2:1. Ani poté se diváci rozhodně nenudili, ani jedna z dalších šancí však využita nebyla.

Ve druhém poločase toho moc k vidění nebylo. Jednu šanci si vytvořily Teplice, kdy ovšem dorážku na zadní tyči zblokoval Milan Ryška. V závěru si pak viktoriáni snažili vytvořit tlak vysunutím Rudolfa Nováka na hrot, ale bohužel z toho již nic nebylo. Zápas tak skončil za stavu 2:1 pro žlutomodré, kteří nadále zůstávají v čele ligové tabulky.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „První půle byla hodně otevřená z obou dvou stran. Hodně šancí, hodně akcí, zápas nahoru dolů a mnoho příležitostí. Teplice po našem gólu rychle otočily. Zápas byl nadstandardní v tom, že oba týmy měly silnou sestavu. Bylo to dobré utkání.“