29. 10. 2017    Juniorka - reportáž

Juniorka po třech zápasech zvítězila, o body obrala Jablonec

FC Viktoria Plzeň

13. kolo / Neděle 29. 10. 2017, 11:00 / Luční

13. kolo / Neděle 29. 10. 2017, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:1

(2:0)

FK Jablonec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, Novák (C), Vacovský, Kovařík – Pavlík, Živulič (73. Suchý) – Vais, Sedláček (60. Arzberger), Pilař (89. Kulhánek) – Pinc (85. Mudra).

FK Jablonec

Klement – Petržilka, Kouřil, Krištof, Pleštil, Hlůže (68. Landfeld), Schön, Haitl, Zezulka (88. Kozák), Kubista (C), Kučera.

statistiky

Branky: 10. Vais, 27. Novák, 76. Pinc – 55. Kubista, ŽK: Kadar, Arzberger, Rozhodčí: Klíma – Petřík, Vlasjuk.

Diváci: 100

Zápas, jehož průběh komplikoval velmi silný vítr, juniorka Viktorie Plzeň zvládla vítězně. Jablonec porazila v Luční ulici 3:1 po gólech Jonáše Vaise, Rudolfa Nováka a Dušana Pince. Za tým U21 nastoupili Diego Živulič, Václav Pilař a Jan Kovařík.

Do zápasu vstoupili lépe viktoriáni. V sedmé minutě vypálil Jan Kovařík z přímého kopu přes zeď k pravé tyči, ale brankář Klement ho vychytal. O pár minut později již nestačil na zakončení Jonáše Vaise, který zužitkoval skvělého centru od Kovaříka. Ve 27. minutě bylo pro domácí celek ještě lépe, po rohovém kopu propadl míč k Rudolfu Novákovi a kapitán červenomodrých si věděl rady. Jablonec byl pod velkým tlakem, další gól měl na noze Diego Živulič, ale jeho rána z dálky byla vytažena brankářem do bezpečí. Situaci oběma celkům značně komplikoval vítr.

Ve druhém poločase začal lépe hostující tým, na jehož stranu se postavilo právě počasí. Schön se řítil sám na Dominika Sváčka, jenomže ten jej výborným zákrokem vychytal. Posléze to proti němu dvakrát zkoušel Matěj Kubista – nejprve střelou brankáře nepřekonal, napodruhé ale tečoval centr Haitla a hosté snížili. Viktoria chtěla získat dvoubrankové vedení zpět a podařilo se jí to v 76. minutě, kdy po křižném pasu střídajícího Suchého skóroval Dušan Pinc – 3:1. Plzeň si již vedení pohlídala a dokázala po třech zápasech znovu zvítězit.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Zápas hrubě ovlivnilo počasí. V první půli jsme měli jednoznačně navrch i díky tomu větru, soupeře jsme přitlačili na polovinu. Dali jsme ale jen dvě branky i přes řadu dalších šancí. Ve druhé půli se ten obraz hry malinko otočil, nebyli jsme schopní míč dostat z naší půlky. Opět na to měl vliv vítr. Zápasy se dnes odkládaly, ale my jsme to hrát chtěli, když už Jablonec přijel. Vyhráli jsme zaslouženě. Soupeř sice měl šance, dal ovšem jen jednu branku, my jsme pak po brejku utekli a dali na 3:1, což rozhodlo.“