29. 9. 2018    Juniorka - reportáž

Pošesté v řadě! Série juniorky trvá, předvedla skvělý obrat v Jablonci

FC Viktoria Plzeň

10. kolo / Sobota 29. 9. 2018, 10:30 / Areál Břízky

10. kolo / Sobota 29. 9. 2018, 10:30
Areál Břízky

FK Jablonec

2:4

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Jablonec

Vajner – Haitl, Hajdo, Petržilka, Kebísek (C) – Pleštil, Breda (85. Kozák), Peřina (62. Štěpánek), Bulíř – Čvančara (76. Bělina), Horáček.

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Brož (76. Fišer), Hranáč, O. Pek, Svoboda – Bucha, Petr (79. Uzlík) – Patrovský (59. Provod), Pavlík (C), Pihrt (69. Řezáč) – Kepl.

statistiky

Branky: 2. Pleštil, 5. Peřina – 12. Petr, 65. Bucha, 85. Svoboda, 90+1. Kepl, ŽK: Vajner – Bucha, Rozhodčí: Matějček – Fišer, Poživil.

Diváci: 100

Juniorský tým Viktorie Plzeň se veze na vítězné vlně! V Jablonci získal šestou výhru v řadě, ačkoliv již po pěti minutách prohrával 0:2. V Areálu Břízky uspěl v poměru 4:2 po gólech Petra, Buchy, Svobody a Kepla.

Do utkání daleko lépe vstoupil domácí tým. Hned ve druhé minutě nádhernou střelou daleko za vápnem skóroval Dominik Pleštil, tři minuty po něm propálil Sváčka Jaroslav Peřina a bylo to 2:0 pro Jablonec. Viktoriány to ale nesrazilo a hned ve 12. minutě snižoval po samostatném úniku Martin Petr. Ten následně mohl přidat také druhou branku, nicméně tentokráte na Vajnera nevyzrál. V závěru poločasu Plzeňským ještě zatrnulo, domácí celek totiž vybojoval penaltu. Patrik Haitl ale na Dominika Sváčka nevyzrál!

Ve druhém poločase měli červenomodří velké důvody k radosti. Nejprve po hodině hry vyrovnal povedenou střelou levačkou do šibenice na 2:2 Pavel Bucha. A to od Viktorie nebylo vše. V 85. minutě se totiž prosadil po rohovém kopu Václav Svoboda a dokonal velký obrat viktoriánů, který znamenal šesté vítězství juniorky v řadě! V závěru ještě dorážkou po neproměněné penaltě stvrdil výsledek 4:2 TomᚠKepl.

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Vstup do zápasu se nám nepovedl. Brzy jsme inkasovali dva góly. Co se týče hry, v poli jsme byli lepší a kluci se snažili o zkorigování výsledku. V kombinaci se nám dařilo více, ale soupeř hrál na brejky a měl směrem dopředu šikovné kluky. Podržel nás ovšem brankář Sváček, který v závěru prvního poločasu chytil penatlu, což podle mě bylo zlomové. O půlce jsme si něco řekli a druhý poločas jsme už byli lepší. Měli jsme tam nějaké příležitosti, ale furt se nám nepodařilo dát gól. Naštěstí poté Bucha krásnou střelou vyrovnal na 2:2. Následně se nám ze standardní situace podařilo otočit. Za stavu 3:2 měl soupeř šanci vyrovnat, ale Venca Uzlík tomu dobře zabránil. Na konci Kepl upravil na 4:2. Za druhý poločas to bylo zasloužené vítězství, klukům bych chtěl poděkovat, hráli to, co jsme si řekli a odmakali to. Patnáct minut odehrál také Dominik Fišer, který hrál vloni ještě za mladší dorost, a zvládl to. Po dlouhém zranění se do hry vrátil LukᚠProvod. Nikdo mě vyloženě nezklamal, byly tam zajímavé výkony a jako tým jsme zápas zvládli. Kluci opět ukázali charakter a za to jsem rád.“