25. 7. 2018    Zápas

Viktoria v přátelském utkání nastřílela Domažlicím deset branek

FC Viktoria Plzeň
11. Kopic
15. Kopic
23. Čermák
28. Řezník
47. Krmenčík
50. Krmenčík (pen.)
66. Chorý
71. Chorý
83. Petržela
90. Petržela

Přátelák / Středa 25. 7. 2018, 16:30 / Luční ulice

Přátelák / Středa 25. 7. 2018, 16:30
Luční ulice

FC Viktoria Plzeň

10:1

(4:0)

TJ Jiskra Domažlice

74. Došlý

sestavy

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Hruška – Řezník, Pernica, Hájek (12. Hubník), Kovařík – Ekpai, Bucha, Čermák, Kopic – Řezníček, Bakoš.
2. poločas: Hruška – Havel, Procházka, Hubník, Kovařík (67. Bucha) – Petržela, Hořava, Hrošovský, Zeman – Krmenčík, Chorý.

TJ Jiskra Domažlice

Brych – Kadar (57. Buršík), Hájovský (57. Teršl), Čihák, Rychnovský (75. Némeš) – Hrubý, Mužík (75. Šimáně), Teršl (46. Brabec), Došlý – Vais, Černý (46. Roubal).

statistiky

Branky: 11. Kopic, 15. Kopic, 23. Čermák, 28. Řezník, 47. Krmenčík, 50. Krmenčík (pen.), 66. Chorý, 71. Chorý, 83. Petržela, 90. Petržela – 74. Došlý, Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Mokrusch.

Diváci: 600

Devítidenní přestávku mezi ligovými zápasy zpestřilo viktoriánům přátelské utkání s třetiligovou Jiskrou Domažlice. V horkém letním počasí nastříleli Plzeňští svému soupeři deset branek.

První branky se Viktoria dočkala v 11. minutě, kdy předvedl pěknou akci Jan Kopic, na jejímž konci si natáhl míč na střed a otevřel skóre zápasu. Krátce poté tentýž hráč střelou k tyči upravil na 2:0. Kopic měl prsty i ve třetí brance, kdy pod sebe nahrával na Aleše Čermáka, jenž se prosadil pěknou střelou.

Ihned poté byli domácí blízko čtvrté branky, nicméně neuspěli ani Kopic, ani Bakoš a ani Bucha pěknou střelou z dálky. Ve 28. minutě už se červenomodří dočkali. Krátce poté, co Ekpaie v šanci vychytal Brych, se k míči dostal Čermák, který krásnou kolmicí vyzval ke skórování Radima Řezníka – 4:0.

Úvod druhého poločasu Viktorii vyšel na výbornou. Roman Procházka posadil nadýchaný balon na hlavu Michaela Krmenčíka, který si počínal neomylně. Stejně jako o dvě minuty později z penalty (6:0). Na druhé straně překonal Hrušku LukᚠRoubal, ale z ofsajdu, gól tak neplatil. Poté v brejku neuspěl Milan Petržela. V 66. minutě Patrik Hrošovský přihrál před prázdnou branku Tomáši Chorému, který upravil na 7:0.

Po 70 minutách hry přidal Chorý druhou branku, když pěkně obstřelil brankáře. Jiskra Domažlice se posléze dočkala snížení zásluhou pěkné branky Petra Došlého, ale góly pak už přidal jen viktorián Milan Petržela. Na 9:1 upravil díky skvělému důrazu po přihrávce od Chorého, desátý gól završil střelou pod břevno. A to ještě předtím trefil brankovou konstrukci z půlky hřiště Michael Krmenčík.

Dlouhou pauzu mezi ligovými zápasy si tak Viktoria proložila vítězstvím 10:1 nad Domažlicemi.

hodnocení trenéra

Pavel Vrba (FC Viktoria Plzeň): „Vzhledem k tomu, že máme velmi široký kádr, jsme chtěli dát herní prostor i hráčům, kteří nezasáhli do ligového zápasu na Dukle. Domažlice jsou soupeřem, který se snaží hrát hodně ofenzivně – v minulé sezoně daly nejvíce branek v ČFL. Chtěly tu hrát fotbal a snažily se nám po herní stránce vyrovnat. Za to jsem samozřejmě rád, že to tu Domažlice nezabetonovaly. Rozdíl byl takový, jaký byl. Soupeř chtěl hrát fotbal a proto dostal deset branek, ale za to jsme opravdu rádi, že tu jen nebránil.“