25. 9. 2022    B tým – reportáž

Béčko natáhlo svou vítěznou šňůru už na pět zápasů v řadě!

FC Viktoria Plzeň
15. Kronus
19. Vrba (pen.)
72. Vach

8. kolo / Neděle 25. 9. 2022, 10:30 / Luční / tráva

8. kolo / Neděle 25. 9. 2022, 10:30
Luční / tráva

FC Viktoria Plzeň

3:1

(2:0)

FC Písek

58. Voráček

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Mrózek – Oravec (87. Planeta), Fišer, Čihák A. (K), Vacek (76. Keltyčka) – Falout (87. Dabani), Pešek, Sojka – Kronus (65. Krůta), Vrba, Pospíšil (65. Vach)

FC Písek

Satrapa – Němeček (76. Hendrych), Musa, Bicenc, Kalousek, Belej (88. Jansa), Běloušek, Voráček, Kotrba, Sajtl (84. Novák), Koreš

statistiky

Branky: 15. Kronus, 19. Vrba (pen.), 72. Vach – 58. Voráček, ŽK: 29. Vrba – 21. Běloušek, 49. Koreš, 66. Belej, 2. ŽK=ČK: 31. Vrba, ČK: 63. Kotrba, Rozhodčí: Severýn – Štípek, Vojáček

Diváci: 100

Do Luční ulice dnes zavítal jihočeský Písek, který byl vzhledem k postavení v tabulce a aktuální formě jasným outsiderem utkání. Realita na hřišti ale byla jiná, domácí měli i přes brzké vedení co dělat, aby duel zvládli. Nakonec se jim to ale podařilo a vyšvihli se na dělené první místo ČFL skupiny A!

První příležitost měl Adam Kronus, kterého na zadní tyči nalezl strůjce dvou klíčových událostí zápasu Adam Vrba. Kronus ale z dobré pozice minul.

Následující minuty patřily Písku, který se zabydlel na polovině domácího celku. A dokonce se mu podařilo dát gól, ale těsně před ním byl pískán útočný faul, a tak na světelné tabuli zůstaly dvě nuly,

Pak už ale iniciativu převzali Západočeši, když se podruhé v sezoně trefil Adam Kronus. Od první gólové radosti uplynuly jen čtyři minuty a slavilo se podruhé, tentokrát se z pokutového kopu suverénně trefil Adam Vrba a připsal si tak už pátý zásah v osmi zápasech!

Ten samý hráč ale jen o chvilku později uviděl v rukou hlavního rozhodčího druhou žlutou kartu v rozmezí dvou minut a byl nucen předčasně opustit hrací plochu. Jeho spoluhráči ale do poločasové přestávky zvládli dvougólové vedení udržet.

V 58. minutě však přišla další komplikace v podobě gólů hostů, o který se postaral Martin Voráček a Jihočeši začali hrozit vyrovnáním. Pak ale za zbytečný faul na polovině hřiště inkasoval červenou kartu písecký Kotrba a síly bylo rázem znovu vyrovnané.

A viktoriáni toho využili. Sehráli povedenou akci, na jejímž konci Sojka chytře přihrával střídajícímu Vachovi a ten bez problémů rozvlnil sí. 18letý záložník se mezi střelce zapsal po pouhých sedmi minutách pobytu na hřišti.

V závěru ještě hosté zahrozili z přímého kopu, ale brankář Mrózek nebezpečnou střelu přes zeď zlikvidoval. Tým Josefa Parláska si tak připsal již páté vítězství v řadě a posunul se na dělené první místo!

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: V první řadě musím pochválit hráče, že zvládli tohle hektické utkání dotáhnout do vítězného konce. Dnes to bylo nahoru-dolů, hodně divoké, ale pro naše mladé mužstvo jsou to cenné zkušenosti. V té třetí lize má každý tým kvalitu a zvěsti o tom, že jsme favorit, protože se nám daří a Písku ne, vůbec nebereme v potaz. Byl to těžký zápas s velmi dobrým soupeřem.