2. 4. 2024    Zápas

Viktoria pokořila Jablonec! Řádil tandem Kopic - Souaré

FC Viktoria Plzeň

Čtvrtfinále / Úterý 2. 4. 2024, 18:00 / Střelnice

Čtvrtfinále / Úterý 2. 4. 2024, 18:00
Střelnice

FK Jablonec

0:3

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

34. Tekijaški (vla.)
37. Kopic
65. Souaré

sestavy

FK Jablonec

Hanuš – F. Souček, Tekijaški, D. Souček – Čanturišvili (61. Hübschman), Kratochvíl (C) (61. Houska), Martinec (76. Velich), Hollý (82. Gaši), D. Štěpánek – Kanakimana, Chramosta (61. Alégué).

FC Viktoria Plzeň

Jedlička – Dweh, Hranáč, Jemelka – Kopic (90. Sýkora), Červ (90. Hejda), Kalvach (C), Souaré – Šulc (85. I. Traoré), Chorý (90. Metsoko), M. Vydra (66. Kliment).

statistiky

Branky: 34. Tekijaški (vla.), 37. Kopic, 65. Souaré

ŽK: 39. Kratochvíl, 41. D. Štěpánek, 69. Hollý – 17. Kopic, 58. Červ

Rozhodčí: Radina – Caletka, Antoníček

Střely na bránu: 2 - 5

Střely mimo: 6 - 6

Rohy: 4 - 1

Diváci: 2011

Viktoriáni zvládli reparát za víkendový zápas proti Liberci a druhého severského soupeře udolali na jejich hřišti 3:0. V semifinále MOL Cupu tak vyzveme doma Zlín.

Hned ve třetí minutě musel řešit patálie ve své šestnáctce Martin Jedlička. Součkův centr od rohového praporku se nečekaně zakroutil až do branky. Naštěstí s vypětím všech sil dokázal Martin Jedlička udržet balon před brankovou čárou.

V jedenácté minutě zahrozili poprvé Západočeši. Pavel Šulc si srovnal balon na pravou nohu a z hranice šestnáctky mířil až moc přesně. Napálil levou tyč Hanušovy branky. Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Kratochvíl prostrčil balon do šestnáctky na Chramostu, který jej nabídl na zadní tyči číhajícímu Martincovi. Ten ho naštěstí o metr nestihl.

Ve dvacáté čtvrté minutě to zkoušel z volného kopu LukᚠKalvach. Hanuše sice protáhl, ale ten skákal zbytečně. Míč šel mimo. Šest minut na to se přihnal do vápna domácích LukᚠČerv. Křižným pasem hledal na druhé tyči Souarého. Tomu ale chyběl k míči metřík.

To si nenechali líbit domácí a ve třicáté druhé minutě orazítkoval tyč za Martinem Jedličkou z dálky Miloš Kratochvíl. První branku dnešního duelu má na svědomí Honza Kopic, respektive Nemanja Tekijaški, který si centr z pravé strany uklidil do vlastní branky.

Tři minuty na to lovil Hanuš merunu z branky podruhé a podruhé u toho byl agilní Honza Kopic. Cheick Souaré poslal do šestnáctky balon z levé strany, kde si ho ve vápně našel právě Kopic a jako zkušená uklízečka ho pověsil do sítě. Domácí se do konce první půle ještě zmohli na jednu ránu z dálky, která prosvištěla kolem pravé tyče. Autorem pokusu byl Chanturisjvili. To bylo pro první poločas vše. Viktorka ho zvládla poměrem 2:0.

Začátek druhých pětačtyřiceti minut žádnou větší šanci nepřinesl. Až po dvaceti minutách se začaly dít věci a Viktorka na severu Čech vedla už o tři branky. Cheick Souaré stál tam, kde měl a odražený balon v šestnáctce zatočil k tyčce Hanušovy branky.

Další moment, který by stál za zmínku přišel a v minutě sedmdesáté páté. Do vápna si to z levé strany naštrádoval Bienvenue Kanakimana a Martin Jedlička musel poprvé ve druhém poločase špinit dres. Jeho ránu vyrazil mimo svou branku. Poté už jsme moc fotbalové krásy neviděli. Důležité ale je, že se viktoriáni dokázali oklepat po víkendovém nezmaru a Jablonec v MOL Cupu porazili 3:0. V semifinále českého poháru tak vyzveme doma Zlín.