Počátkem tohoto týdne zemřel Bohumil Mudra, v šedesátých letech výborný obránce tehdejšího Spartaku a později Škody Plzeň.

Narodil se 26. července 1938, s fotbalem začínal ve staré Viktorii, pak hrál v SK Plzeň a ve Slavoji Plzeň Státní obchod. Do Spartaku Plzeň přišel v průběhu podzimu 1959 z Dukly Tachov, kde absolvoval základní vojenskou službu. Zaujal místo v obraně na postu levého beka a rychle se stal oporou týmu, který bojoval o postup do první ligy. Plzeň na ni čekala už dlouho a dočkala se po sezoně 1960 - 1961. Tehdejší mužstvo bylo výborné, což dokázalo na podzim v roli nováčka nejvyšší soutěže. Po podzimu skončilo dokonce na třetí příčce a sestava Fr. Čaloun - Strejček, Hrneček, Mudra ml. - Fr. Homola, Bíba - Trykar (St. Štrunc), Zd. Böhm, Lopata, K. Sloup, Sohan docela soupeře válcovala, Kladnu to nandala 6:2, Prešovu dokonce 5:0, vyhrávala i na Slovensku a pro fotbalové odborníky byla Plzeň největším překvapením sezony.

Na jaře 1962 mužstvo sice trochu polevilo, ale první ligu ještě s přehledem udrželo. Horší už to bylo v sezoně 1962 - 1963, kdy Spartak sestoupil. Bohumil Mudra mladší byl stále členem základní sestavy, by jen druholigové. Plzeňský tým hrál druhou ligu až do roku 1967, kdy už pod názvem Škoda postoupil. V zahajovacím utkání s Ostravou (1:1) hrál Bohumil Mudra ml. stopera, později se vrátil na svůj post levého obránce a zadní řada hrála většinou ve složení Vacín - Plass - Steinigel - Mudra. V průběhu podzimu ale řízného a důrazného levého beka stále více vytlačoval ze sestavy Slovák Jozef Bakič a na tomto postu hrál i Jaromír Mysliveček. Na jaře se sice do sestavy na pár zápasů vrátil, ale Plzni se ligu nepodařilo zachránit.

Poslední zápas v první lize sehrál Bohumil Mudra mladší za Škodovku v červnu 1968, kdy plzeňský celek ve Štruncových sadech podlehl mistrovské Trnavě 0:7. Po sestupové sezoně v prvním mužstvu skončil. Ještě několik sezon hrál za béčko Škodovky a na závěr kariéry zamířil opět do Slavoje Státní obchod. Jeho vzorem byl otec Bohumil Mudra starší, který ve Viktorii odehrál řadu úspěšných sezon (1933 - 1941). Dále obdivoval Franze Beckenbauera a po skončení kariéry se mu velkým koníčkem stalo rybaření. Bohumil Mudra mladší odešel do fotbalového nebe ve věku 79 let.