V pondělí 6. června na hřišti SK Smíchov Plzeň proběhl poslední trénink 8. ročníku Brankářské akademie FCVP. Toho se mohou účastnit všichni bez ohledu na výkonnost a věk. Zkrátka všichni brankáři, kteří se chtějí něco nového naučit a zlepšovat se. Již nyní je možné se přihlásit do dalšího ročníku, který začne v září!

8. ročníku Brankářské akademie Viktorie Plzeň se letos zúčastnilo celkem 42 gólmanů. Akademie probíhala formou pravidelných úterních tréninků, v nichž se účastníci společně s trenéry zaměřovali na všestranné zlepšování brankářských dovedností. „Musím uznat, že za celý ročník mnoho kluků udělalo velký výkonnostní pokrok. Vidím mnoho šikovných brankářů, kteří mají motivaci se zlepšovat a k tréninkům přistupují zodpovědně,“ nešetří pozitivními slovy trenér gólmanů Jan Levý.

Kromě něho se na výcviku mladých nadějí v rukavicích podílejí i kmenoví trenéři Viktorky Marek Špiroch a Marek Čeliš. Doplňují je Filip Šatra a bývalý prvoligový fotbalista Jiří Krbeček, jenž působil třeba i v Řecku. Sám Levý rovněž chytal v zahraničí a se svou trenérskou kariérou začal v Irsku.

Rukama našich trenérů prošli třeba Aleš Strolený, jenž působí v příbramské U18, nebo viktoriáni Kotlařík, Vilímek (oba U13) a Jan Sutr (U16), kteří v této sezoně svými výkony napomohli k zisku titulů ve svých kategoriích.

„Za celý trenérský tým bych rád všem brankářům poděkoval. Osmý ročník proběhl bez problémů a těšíme se na další,“  hlásí Levý. Do ročníku s pořadovým číslem devět, který začíná 6. září se můžete přihlašovat již nyní na stránkách brankarifcvp.cz.

V minulosti se tréninků mladých gólmanů účastnil třeba i Petr Čech nebo Aleš Hruška.