Již v neděli nás čeká první jarní zápas! Viktoriáni vstoupí do další části FORTUNA:LIGY utkáním na půdě Opavy. Zároveň půjde o soutěžní premiéru hlavního trenéra Adriana Gužy, který se shodl společně s Jakubem Brabcem, že už se nemůže dočkat startu sezony.

„Už se všichni těšíme na první jarní kolo a uvidíme, jaké podmínky přinese neděle,“ naráží Jakub Brabec na nepříjemné počasí, které Českou republiku v posledních dnech trápí. „Velmi se těším, protože celý proces není o trénování, ale o zápasech, emocích a celé tohle zažívat. Je super, že se to blíží,“ kvituje Adrian Guža.

Úvodním soupeřem Viktorie bude sestupovou baráží ohrožená Opava. „Viděli jsme naživo její posledních přátelský zápas, máme i pár informací z jejího přípravného období. Pro mě je podstatné podívat se na způsob hry soupeře, ale o mnoho důležitější je, jak budou fungovat naše věci. Pozornost nesměřuje jen k soupeři, ale hlavně na nás,“ vysvětluje trenér Guža.

Čtyřiačtyřicetiletý charismatický Slovák se ke své soutěžní premiéře coby hlavního kouče Viktorie navíc vrátí do známého prostředí, v Opavě totiž hrál. „Z části to bude specifické, protože jsem tam působil. Dali mi šanci, které si vážím. Vždy tam bylo velmi silné fanouškovské zázemí a to si myslím, že platí dodnes,“ vzpomíná na své časy ve Slezsku.

Viktoriáni budou chtít navázat na úspěšné přípravné období, ve kterém ani jednou neprohráli a vyhráli šest ze sedmi zápasů. „Výsledkově to byla dobrá příprava, herně si myslím, že to taky šlo. Důležité však bude, abychom tyhle výsledky a formu ze Španělska potvrdili i v lize,“ je si vědom Jakub Brabec.

Zástupce kapitána si také uvědomuje, jak obrovská je konkurence v týmu. „Máme tu víceméně dvě jedenáctky, přišel nový trenér a všichni začínali na stejné startovní čáře. Každý se chtěl trenérovi ukázat, a o to větší náboj byl v tréninku i přípravě,“ poukázal Brabec.

Stoper Plzně věří, že se mužstvu povede start v lize. „Doufám, že to bude hezký začátek a vyhrajeme. Samozřejmě bychom chtěli začít třemi body a následně to potvrdit doma před našimi fanoušky proti Příbrami,“ zve na závěr Jakub Brabec všechny viktoriány na první domácí zápas jara. Protože zima nás nezastaví!