28. 5. 2022    B tým – reportáž

Béčko porazilo Písek! Dvakrát se trefil Krůta

FC Viktoria Plzeň

27. kolo / Pátek 27. 5. 2022, 19:00 / Burketova

27. kolo / Pátek 27. 5. 2022, 19:00
Burketova

FC Písek

0:2

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Písek

Satrapa - Mašek, Kulík, Kynkor, Kalousek, Belej, Běloušek (C), Hrachovec, Sajtl, Petr (78. Voráček), Stejskal (76. Hadáček)

FC Viktoria Plzeň

Mrózek - Šimek, Fišer (C), Vacek, Gaszczyk - Pešek - Sojka, Kodýdek - Kronus (79. Kolerus), Jedlička (62. Krůta), Pospíšil (62. Aubrecht)

statistiky

Branky: 77. Krůta, 90. Krůta, ŽK: 28. Belej, 54. Kynkor, 55. Hrachovec, 87. Sajtl, 89. Mašek, 89. Běloušek - 50. Sojka, 89. Fišer, 90. Mrózek, Rozhodčí: Doubrava - Fišer, Šafránková

Diváci: 320

Rezerva Viktorie v pátek zajížděla na půdu Písku, s nímž sdílela stejný počet bodů, případné tři body ji mohly nejen odpoutat od Jihočechů, ale rovněž by je (minimálně) dočasně vystřelily na pátou příčku tabulky. A přesně to se nakonec stalo. Utkání bylo dlouho remizové, v 62. minutě ale na trávník vyběhl střídající žolík Milan Krůta a dvěma přesnými zásahy zajistil svěřencům Josefa Parláska důležité vítězství. Osmnáctiletý mladík si tak připsal svou druhou a třetí branku v sezoně.

Osmnáctiletému útočníkovi stačilo na vstřelení dvou branek necelých 30 minut! Béčko čekají do konce sezony ještě tři poslední zápasy. Začátkem června se v Luční utká nejprve s Karlovými Vary, a poté s dalším celkem z Karlovarského kraje Sokolovem.

Poslední utkání čeká svěřence trenéra Josefa Parláska proti B-týmu Slavie, s nímž svede bitvu na hřišti pražského týmu. Viktoriánská rezerva má po tomto víkendu z minimálně pátého místa stále velkou šanci dostat se do první trojky. Na druhý Králův Dvůr totiž momentálně ztrácí pouhé čtyři body.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: Cenné vítězství, kterého si moc vážíme. Povedlo se nám navázat na výkony z předešlých utkání. Všichni hráči opět pracovali na maximum, a tak to má být, to je jediná správná cesta. Utkání mělo zajímavou atmosféru, hrálo se večer od 19 hodin za umělého osvětlení a za deštivého "anglického" počasí a pro nás to byla nová, a hlavně zajímavá zkušenost.