Viktoria Plzeň zvládla zápas v Jablonci, když po brance Tomáše Hájka zvítězila 1:0. Přestože domácí převzali ve druhé půli iniciativu, dokázali Plzeňané vybojovat tři body.

„Vyhrát v Jablonci není jednoduché, každé ligové mužstvo to tady bude mít složité. Dnes jsme bojovali na úkor kvality. Takové zápasy někdy zkrátka jsou. Když se tolik nedaří, mužstvo prokáže charakter a dokáže zvítězit, tak je to možná i lepší, než když jde všechno samo a vedete o půli o čtyři góly,“ říká po vítězném utkání trenér Pavel Vrba.

V průběhu zápasu odkulhal ze hřiště obránce TomᚠHájek. Pro Plzeň by to byla další ztráta v obranných řadách. „Já doufám, že bude jen nakopnutý a do úterka se dá do pořádku. Přál bych si, aby se zapojil co nejdříve do tréninku. Na druhou stranu věřím, že i další hráči, kteří byli ve fázi nemocných, se uzdraví a znovu budeme mít výhodu širokého kádru,“ přemýšlí Vrba.

Po utkání přišla řeč i na Aleše Čermáka, jenž nenaskočil ani do jednoho utkání. „Vzhledem k tomu, v jakém stavu přišel, se musel dávat delší dobu do pořádku. Aleš odehrál pětačtyřicet minut za juniorku. Musí být trpělivý, svou šanci dostane. V tréninku nás přesvědčuje, že je to hráč, který pro nás může být velmi užitečný,“ řekl Vrba.

Fotogalerie