V posledním venkovním utkání kalendářního roku 2020 zavítají viktoriáni na hřiště Slovácka, za které nastupuje nám dobře známý Milan Petržela. Jak se na něj těší Aleš Hruška? A co očekává od zápasu on i trenér Adrian Guža?

Po výhře 7:0 nad Teplicemi panuje pochopitelně lepší nálada. „Určitě, po těch čtyřech nezdarech už jsme vyhrát potřebovali. Chtěli jsme se dostat zpět do té vítězné nálady,“ potvrzuje Aleš Hruška. „Důležité vítězství pro nás. Hlavně bylo podstatné, jakým způsobem hry jsme se prezentovali. Teď bude podstatné na to navázat. Věřím, že to dokážeme a podáme kvalitní výkon,“ doplňuje Adrian Guža.

Brankář Aleš Hruška udržel čisté konto, ale jak je již o něm známé, nepatří mezi gólmany, kteří by to nějak významně řešili. „Mě hlavně potěšila předvedená hra. Jsem rád, že jsme nedostali gól, dostáváme jich zbytečně moc, ale to je takové vedlejší,“ říká 35letý strážce plzeňské svatyně, který má momentálně na svém kontě 299 odchytaných zápasů. „Na milníky moc nehledím. Spíše to beru jako další ligové utkání, které musíme zvládnout a vyhrát,“ říká.

Trenér Adrian Guža znovu upozornil na pokoru. „Je to důležitá složka. Samozřejmě společně s týmovostí a pracovitostí, pak vyskočí i značná individuální kvalita. Chceme mít vyváženou defenzivu i ofenzivu,“ potvrzuje své vize. V zápase s Teplicemi ho potěšil hattrick Aleše Čermáka. „Bylo podstatné, aby ho nezbrzdilo, že jsme nebyli produktivní. Chtěli jsme po něm vytrvalost a je super, že se mu ten zápas tak podařil. Opět na to má vliv týmová souhra, kluci mu prostor otevřeli, vypracovali mu šance a on zúročil snahu mužstva,“ pochválil slovenský trenér záložníka s číslem 25.

Co si viktoriáni představují od duelu na Slovácku? „Plzeň se musí vyznačovat ofenzivním fotbalem. Chceme, aby nám to tam padalo dál. Bude mi stačit, abychom dali gólů více než soupeř,“ usmívá se Aleš Hruška. „Slovácko má jasnou organizaci hry a ví, jak se chce prezentovat. Víme, co očekávat, musíme ale nalézt citlivá místa, zrealizovat plány v zápase a udělat maximum pro vítězství,“ doplňuje Guža.

Dnes je to navíc přesně rok od doby, co byl Adrian Guža představen jako nový trenér plzeňské Viktorie. „Čas neskutečným způsobem letí. Byla to pro mě velká věc a je fajn si na to vzpomenout,“ řekl na závěr rozhovoru.