Viktoriáni v prvním přípravném utkání nového roku zvítězili nad Petřínem 3:1. Přinášíme hodnocení asistenta trenéra Pavla Horváth.

Duel s Petřínem měl podle Pavla Horvátha všechny prvky prvního zápasu. „Bylo to vidět, sice jsme si vytvořili dostatek šancí, ale proměnili jen tři z nich. Ale to je v této fázi přípravy normální, hráči absolvují vysoké tréninkové dávky a únava k tomu prostě patří,“ hodnotí. „Na druhou stranu je skvělé, že se mohlo v tomto ročním období hrát na přírodní trávě, což nebývá zvykem. Z tohohle pohledu jsme spokojení, zápas splnil nᚠzáměr.“

Na hřišti se ve druhém poločase objevila i řada mladíků z B týmu, například Pavel Gaszczyk, Adam Vrba či Adam Kronus, který si dokonce připsal premiérovou trefu ve viktoriánském dresu. „Všechny je známe, jsou to hráči, kteří s námi občas i trénují. Pro ně je samozřejmě skvělé, když dostávají takto šanci a je na nich, jak ji využijí,“ říká na dresu mladíků.

Vrásky však trenérskému týmu dělá zranění, které ze hřiště ve druhém poločase stáhlo Radima Řezníka. „Radim se přihlásil o střídání, uvidíme, jak to bude, ale příjemné to není,“ poznamenal Pavel Horváth. Zraněný je bohužel i útočník Jan Kliment, ostatní hráči by však měli být velmi brzy k dispozici. „Hráči, kteří se vracejí po zraněních jsou v určitém tréninkovém procesu a v nejbližších dnech by měli být již stoprocentně zpátky v týmu, směřujeme to hlavně k soustředění ve Španělsku, tam by se měl naplno zapojit i Matěj Vydra,“ uzavřel Pavel Horváth.