FC Viktoria Plzeň v pátek 14. srpna odehraje v Teplicích zápas 4. kola Synot ligy. Ze severu Čech si svěřenci trenéra Koubka chtějí odvézt všechny body. V posledních dvou zápasech s Duklou a Slováckem totiž získali pouze jeden bod.

„Bude to těžký zápas, ale pro nás musí mít jen jeden vývoj a to je výhra,“ říká útočník Jan Holenda. „Bude to náročné, na Stínadlech to všichni mají vždycky těžké. Ale vzhledem k naší situaci, kdy jsme dvakrát po sobě v lize zaváhali, nic jiného než výhru nebereme. Trenér nás určitě připraví dostatečně dobře, abychom se na konci radovali z výhry,“ dodává záložník Egon Vůch.

V posledním utkání proti Slovácku viktoriáni vypálili na soupeřovu bránu celkem 31 pokusů, za zády brankáře ale skončily pouze dva. „Rozebrali jsme si tento duel jako každý jiný zápas, koukli jsme se i na tu útočnou fázi, kde jsme některé momenty neřešili tak, jak jsme je měli řešit,“ popisuje Holenda.

Viktoriáni na hřišti bojují, tlačí se do útoku a vytvářejí si šance. Trápí je ale koncovka. Gól nedali proti Dukle ani v předkole Ligy mistrů s Maccabi. „Nedělal bych z toho tragédii, takové zápasy se stávají. Myslím si, že fanoušci viděli, že jsme chtěli hrát a bojovali jsme. Prostě to tam nepadlo. Pokud zvládneme souboj s Teplicemi, tak už se za tím nikdo nebude otáčet,“ doplňuje Jan Holenda. „Celé jsem to asi odstartoval já, proti Dukle jsem měl hodně šancí a proti Slovácku taky. Doufám, že to v Teplicích protrhneme a začne to tam opět padat. Je jedno jestli dám gól já nebo někdo jiný, hlavní je výhra,“ říká Vůch.

Talentovaný záložník do Viktorie přišel právě z klubu, proti kterému Plzeň v pátek nastoupí. Na teplickém stadionu to dobře zná a fakt, že přijede jako host, pro něj bude novou zkušeností. „Je to pro mě určitě speciální zápas, ale neřekl bych, že budu přemotivovaný. Půjdu do toho jako do každého jiného zápasu. Tím, že se vracím do Teplic, to je spíš pro mě příjemnější. Možná při příchodu na stadion udělám půlkrok doprava, ale vím, že hosté chodí doleva. Půjdu raději někde vzadu, stejně chodím jako jeden z posledních,“ usmívá se Egon Vůch.

Po soubojem s Teplicemi opět začne příprava Západočechů na evropský souboj, tentokrát v play off Evropské ligy se srbskou Vojvodinou. „Jsme stále na začátku sezony, takže sil máme dost. Kádr máme široký a trenér to protáčí. Nikdo si nemůže stěžovat, že by byl unavený,“ uzavírá Jan Holenda.