Na otázky novinářů odpovídali před odletem do Albánie asistent trenéra Jan Trousil a Robin Hranáč.

Dají se očekávat změny v sestavě, když máte postup z prvního místa v kapse?

Chceme rozhodně zvládnout i pátý zápas ve skupině. Nic se pro nás nemění. Samozřejmě už se díváme i směrem na zápas s Baníkem, ale to budeme řešit až v pátek. Teď je prioritou utkání v Tiraně.

TomᚠChorý je vykartovaný, další dva útočníci jsou mimo sestavu z důvodu zranění. Jak budete tuto situaci řešit?

Máme Honzu Klimenta, který předvedl skvělý výkon v Olomouci, kdy situace byla podobná. Honza bude útočníkem číslo jedna, na kterého budeme spoléhat. Ale i kluci, kteří dostanou šanci v útoku, jsou kvalitní. Ballkani budeme rovnocenným soupeřem a popereme se o vítězství.

Existuje šance, že se někteří z marodů dají před koncem podzimu dohromady?

Uvidíme, co s hráči předvedou doktoři a fyzioterapeuti. Věříme, že se do kupy někteří dají. Disponujeme teď sedmnácti hráči a třemi brankáři, se kterými letíme do Albánie. I kdyby se do pořádku nedal nikdo, tak máme dostatečně kvalitní kádr, abychom to zvládli.


Robine, dalším soupeřem je Ballkani. Jaké utkání očekáváte?

Čeká nás další těžké utkání, ostatně jako pokaždé v Konferenční lize. Musíme se na něj dobře připravit. Budeme chtít zvítězit i tentokrát.

Naskytne se zde prostor ukázat na hráče, kteří mají nižší minutáž?

Tohle je otázka spíš na trenéry, ale jisté změny nastat můžou.

Po zápase v Tiraně přelétáte rovnou do Ostravy, do toho vložená dohrávka v Boleslavi a hned zase liga. Jak se na tohle dá nachystat?

Musíme v lize zabrat. Je strašně důležité získat co nejvíce bodů. Samozřejmě nás čeká před koncem roku ještě poslední utkání v poháru, ale liga je místo, kde musíme opravdu přidat.

Cítíte na sobě únavu?

Necítím se unavený, naopak se cítím dobře. Kazí to ty výsledky. Kdyby se vyhrávalo, tak se regeneruje ještě o něco lépe.

Problém teď bude i seskládat útok. Dva zranění útočníci plus vykartovaný Chorý. Jak tohle vyřešit?

Máme nabitý kádr, tudíž v tom velký problém nevidím. Dokážeme to pokrýt i hráči ze strany. V tomhle problém nevidím.