21. 9. 2024    Zápas

Do Plzně se vracíme bez bodů

FC Viktoria Plzeň
10. Bořil
45. Chorý (pen.)
45+5. Provod

9. kolo / Sobota 21. 9. 2024, 19:00 / Fortuna Arena

9. kolo / Sobota 21. 9. 2024, 19:00
Fortuna Arena

SK Slavia Praha

3:0

(3:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Slavia Praha

Kinský – Holeš, Ogbu (24. Zima), Bořil (C) – D. Douděra (84. Jurásek), Zafeiris, Oscar (46. P. Ševčík), Diouf – Chytil (66. Lingr), Provod (74. Michez), Chorý (74. Wallem)

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň (46. Jedlička) – Dweh, Marković, Jemelka – Kopic (66. Cadu), Kalvach (C), Červ (66. Slončík), M. Havel – Šulc (81. Panoš) – Adu (66. M. Vydra), Jirka (66. Vašulín)

statistiky

Branky: 10. Bořil, 45. Chorý (pen.), 45+5. Provod

ŽK: 19. Ogbu, 45. Douděra – 8. Marković, 81. Cadu, 87. Jemelka

ČK: 4. Houštecký

Rozhodčí: Černý – Paták, Hájek

Střely na bránu: 11 - 3

Střely mimo: 7 - 3

Rohy: 14 - 4

Ofsajdy: 0 - 0

Fauly: 13 - 16

Diváci:

Viktoria Plzeň v rámci devátého kola Chance ligy odehrála utkání v pražském Edenu. Zápas skončil porážkou 0:3.

Od začátku šlo o bojovné utkání plné osobních soubojů. První vážná situace zápasu skončila brankou. V jedenácté minutě se domácí dostali do vedení. O devět minut později zlikvidoval Marián Tvrdoň pokus Lukáše Provoda. To, že šlo o bojovné utkání, potvrdil také souboj Marković-Ogbu, jelikož po rohovém kopu se tito dva srazili hlavami. Třicátá minuta přinesla zajímavou střelu v podání Viktorie. Po rohovém kopu rozehraném na krátko se před pokutovým územím dostal ke střele plzeňský rychlík Erik Jirka. Ten vyslal tvrdou přízemní ránu k levé tyči, kterou vytáhl gólman domácích na další roh.

Chvíli na to se k hlavičce dostal Milan Havel, jenže jeho pokus skončil mimo prostor tří tyčí. Ve čtyřicáté minutě našel LukᚠKalvach v prostoru značky pokutového kopu Erika Jirku. Jeho rána mířila mimo branku. V závěru základní hrací doby prvního poločasu odpískal hlavní rozhodčí pokutový kop pro domácí. Ti ho následně proměnili. Následně v nastavení skórovali potřetí.

Úvodních pětadvacet minut druhého poločasu nepřineslo šanci na žádné straně hřiště. V šedesáté deváté minutě si dobrý zákrok po střele Holeše připsal Martin Jedlička, který nastoupil mezi tři tyče Viktorie do druhého dějství. O tři minuty později vyzkoušel pozornost domácího brankáře LukᚠKalvach, jenže gólman byl připraven.

Deset minut před koncem vyslal dalekonosnou střelu Sampson Dweh, ta ale mířila vedle levé tyče. V osmdesáté páté minutě se do vzduchu pověsil Daniel Vašulín, jeho střelecký pokus hlavou vyrazil gólman. Utkání skončilo porážkou 0:3.