Také do ligového ročníku 2021/2022 vstoupili viktoriáni vítězstvím v poměru 2:1. V neděli odpoledne si tímto poměrem v Doosan Areně poradili s Mladou Boleslaví. Zápas společně s trenérem Michalem Bílkem zhodnotili Luděk Pernica a střelec vítězné branky Radim Řezník.

„Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře, vedli jsme 2:0, když jsme dobře vyřešili dvě akce a Boleslav toho moc neměla,“ pochvaloval si Luděk Pernica, který skvělým pasem na Miroslava Káčera založil úvodní gólovou akci. „Periferně jsem viděl, že se tam Miro pohybuje a Marek Suchý se stáhnul více na střed k Bogymu. Kačka nevim, jestli si to chtěl zpracovat a zakončit sám, ale každopádně to šikovně sklepnul Bogymu a ten to dobře vyřešil,“ doplnil obránce s číslem 4.

„Jde o hrozně cenné vítězství,“ pokračuje v hodnocení. „Je důležité urvat tři body v prvních zápasech sezony, kdy se třeba nehraje tolik na krásu. Teď pojedeme do Jerevanu zabojovat o postup,“ přemýšlí o čtvrteční odvetě proti Dynamu Brest.

O vítězný gól se v zápase proti týmu, kde strávil jarní část minulé sezony, postaral Radim Řezník. „Jsem za to rád, ale hlavně je důležité, že jsme urvali tři body,“ usmívá se. „Začátek sezony je vždy těžký. I když jsme nehráli podle představ, tak jsme zvítězili a to je důležité. Každý se v tom dnešním počasí i přes křeče vydal,“ pochválil zkušený bek celý tým.

Také on věří, že výhra bude před odvetným duelem druhého předkola Evropské konferenční ligy důležitá. „Každá výhra je pro nás dobrá. Už v prvním zápase s Brestem jsme viděli, že to není jednoduchý soupeř. Navíc v Jerevanu bude velké teplo, ale my to prostě musíme zvládnout. Jsme dost zkušené mužstvo, abychom to dokázali,“ věří Radim Řezník.

Michal Bílek: Zvládli jsme nesmírně těžký zápas

„Dnes jsme byli opravdu efektivní. Vytvořili jsme si dvě šance, které jsme proměnili. Bohužel jsme se nedostali tolik do hry, ukazuje se, že když vám chybí tolik hráčů, tak je to znát. Kluci dělají, co můžou, odpracovali jsme to na 100 %. Jsme rádi, že jsme to zvládli, protože utkání bylo nesmírně těžké,“ řekl k duelu Michal Bílek.

„Zranění k fotbalu patří, ale tohle je opravdu extrém. Je to nepříjemné, ale co se s tím dá dělat?!“ ptá se trenér. „Čeká nás perné období, protože zatím to nevypadá, že by se hráči rychle vraceli. Ale aspoň dostanou šanci ti další,“ prozradil Bílek k absencím, kdy Viktorce chybí až deset fotbalistů kvůli zdravotním problémům.

Na druhou stranu si šestapadesátiletý kouč nemůže vynachválit výkony zbylých tahounů mužstva. „Jakub Brabec hraje opravdu dobře, oba zápasy (s Dynamem Brest i Mladou Boleslaví) sehrál výborně. Stejně tak Luděk Pernica, který měl zdravotní problémy a nehrál na soustředění, dnes odvedl velmi dobrý výkon,“ myslí si hlavní trenér FCVP.

„Také Bogy je nᚠklíčový hráč, stěžejní útočník, který vybojuje spoustu balonů... Jsou za námi sice jen dva zápasy, ale jsem s nimi hodně spokojen. Jsem za to rád, protože vždycky ve svém týmu potřebujete hráče, na které se dá spolehnout. Věřím, že to tak bude i nadále,“ přeje si Michal Bílek.

Fotogalerie