Viktoriánům se povedla odpověď na středeční vyřazení z MOL Cupu. V rámci 13. kola FORTUNA:LIGY porazili velmi těžkého soupeře, a tedy ostravský Baník výsledkem 3:1. K zápasu se vyjádřil asistent na třetí gól Erik Jirka společně s trenérem Michalem Bílkem.

„Výborně jsme zvládli úvod první půle, dali jsme dvě branky a vypadalo to, že máme utkání pod kontrolou. Po zranění Jana Klimenta jsme se do toho dostávali hůř, ale je to samozřejmě skvělé ligové vítězství a výborná odpověď po vyřazení z MOL Cupu. Zvládli jsme další těžký zápas,“ uvědomoval si trenér Michal Bílek.

„První poločas jsme měli velmi dobrý, trefili jsme tyč, dali jsme gól, přidali jsme druhý... Ve druhém poločase jsme zaspali úvod. Třetí trefa nám pomohla a dovedli jsme to do úspěšného konce,“ doplnil Erik Jirka. „Je nesmírně důležité, že po každé prohře v Lize mistrů zvládáme utkání v domácí lize. Máme silný kolektiv a všichni si uvědomují, o co hrajeme,“ má jasno.

Rychlonohý křídelník naskočil do zápasu už po půl hodině hry za zraněného Jana Klimenta. V 78. minutě si pak připsal krásnou asistenci na uklidňující třetí branku FCVP. „Potáhnul jsem to směrem k bráně, kde jsem viděl volného Jhona Mosqueru, takže jsem okamžitě věděl, že mu budu nahrávat,“ řekl k připravení gólu pro svého spoluhráče.

Odpověď po vyřazení ze 3. kola MOL Cupu se tedy vydařila na výbornou. „V poháru jsme chtěli jít dál, to je jasné. Fanoušci nás zase hodně podporovali, to nám také hodně pomáhá,“ poděkoval kouč Bílek příznivcům červenomodrých barev. „Dnes jsme vyhráli proti těžkému soupeři, kdy to v některých fázích nebylo herně ideální, ale zase se ukázala síla našeho týmu,“ uzavřel plzeňský trenér.

Fotogalerie