Viktorka zakončila španělský herní kemp výhrou 2:0 nad norským Molde. O obě trefy se postaral útočník TomᚠChorý, který společně s asistentem trenéra Pavlem Horvátem páteční generálku hodnotí pro klubový web.

V první půli si naběhl na centr Libora Holíka, ve druhé zase na nadýchaný balon Milana Havla. V obou případech skončil míč po jeho hlavičce v brance. „Jsem rád, ale hlavní je, že jsme zvládli generálku vítězně, nikdo se nezranil, to je to nejdůležitější,“ vykládal po utkání střelec dne TomᚠChorý. A nezapomněl pochválit spoluhráče za skvělé asistence. „Jak Holas, tak i Havlis, což je můj parák z pokoje, to krásně sladili. A měli jsme tam i další zajímavé šance, zápas měl určitě dobré parametry a budeme se od toho chtít odrazit příští týden v lize.“

Spokojený byl i Pavel Horváth. „Zápas nám vyšel po všech stránkách, skvělé hřiště, počasí i velmi dobrý soupeř. Byli jsme podle mě lepší, měli i další šance. Potěšilo nás i to, že jsme neinkasovali a Jindra chytil velkou šanci. Domů budeme tedy odjíždět spokojení,“ měl jasno.

Během soboty se viktoriáni přesunou domů do Plzně, kde je příští víkend čeká ligový zápas. „Věříme, že jsme dobře nachystáni a zápasy i tréninky nám ukazují, že většina kádru má dobrou formu. Ještě nám zbývá pár dní na vyladění, ale věřím, že jsme nachystáni dobře,“ řekl Pavel Horváth. O sestavě na první mistrovský zápas roku 2023 se trenérský štáb bude rozhodovat před samotným duelem s Hradcem. „Rozhodneme se podle posledních dní, jsou tam ještě nějaké třeba dva otazníky, uvidíme dle aktuální situace,“ nastínil.

Nyní už Pavel Horváth i TomᚠChorý vyhlíží start ligového jara, který je příští sobotu od 15:00 v Doosan Areně proti Hradci Králové. „Máme zprávy o tom, že se stadion velmi slušně plní a je to krásný slyšet, už se těšíme na zápas před našimi fanoušky. Budeme je chtít zahřát výhrou i výkonem,“ těší se „Choras“.