V posledním ligovém utkání v sezóně 2014/2015 FC Viktoria Plzeň přivítala před svými fanoušky 1. FK Příbram. Viktoriáni sice měli titul pro mistra ligy jistý už od 28. kola, nicméně se svými fanoušky se chtěli rozloučit výhrou. To se nakonec povedlo, zvítězili 5:2.

„Šlo prostě o typický zápas posledních kol. Uvolněný, divoký, dobrodružný, proměněný v přestřelku," hodnotí utkání trenér Miroslav Koubek.

Viktorie po první půli prohrávala 1:2, nicméně skvělým výkonem ve druhé půli nepříznivý stav otočila. „Hráči chtěli vyhrát pro fanoušky, takže jsem o půli musel zvyšovat hlas jen malinko," popisuje kouč Plzně.

Vítězstvím viktoriáni přepsali klubový rekord v počtu posbíraných bodů. V první mistrovské sezóně 2010/2011 měla Plzeň na kontě po konci ligy 69 bodů, letos jich má ještě o tři více. „Já s historií soupeřit nechci, ale hráči chtěli zmiňovaný rekord překonat. A svedli to. Nikdo nemůže zpochybňovat jejich ligový primát, když nastříleli tolik gólů a získali takový počet bodů," dodává Koubek.

Plzeň tak oficiálně slaví zisk třetího titulu v pěti letech a zajistila si účast v předkole Ligy mistrů. „Teď nás čeká zasloužené volno, nicméně je před námi hodně práce. Už teď se těším na příští sezónu,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek. 

Fotogalerie