Hráči Viktorie Plzeň, kteří si s předstihem zajistili titul mistrů Synot ligy pro sezónu 2014/2015, odehráli v sobotu v podvečer zápas na stadionu, na kterém se jim od roku 2010 nepodařilo zvítězit. I tentokrát domácí tým uspěl a nakonec zvítězil 3:2.

„Bohemka je doma silná a dnes hrála opravdu dobře. My dostali dva góly po našich chybách, sice jsme si vypracovali nějaké šance, ale neproměnili je. Domácí ano a asi po zásluze zvítězili. Byli na nás dobře nachystaní a skvěle nás napadali,“ hodnotí Daniel Kolář utkání s Bohemians Praha 1905. To, že by Plzeňští zápas nezvládli psychicky, odmítá. „My jsme tuhle situaci ještě nezažili. Když jsme vyhráli titul, bylo to vždy v posledním kole. Nemyslím si, že bychom se nějak méně koncentrovali. Všichni hrajeme za Viktorku a také sami za sebe,“ říká Kolář. „Chtěli jsme vyhrát a to se nám nepodařilo. Rozhodně nemůžeme mít radost z prohry,“ uzavírá plzeňský záložník.

„Příčinu porážky můžeme hledat v prvním poločase, který jsme zaspali. Hrát jsme začali až ve druhé půli, kdy jsme už přistoupili k naší hře, ale na vítězství to zkrátka nestačilo,“ přidává se Václav Pilař, který vstřelil druhý gól Viktorie netradičně hlavou. „Jeden gól v lize jsem už hlavou dal, takže tohle moje premiéra nebyla. Samozřejmě, že k tomu nemám moc dispozice, ale myslím si, že jen výška není všechno. Svou roli tam hraje timing i výběr místa,“ komentuje Pilař. „Příští týden chceme před domácími fanoušky předvést co nejlepší výkon,“ má jasno Václav Pilař. 

Fotogalerie