Již ve čtvrtek 21. února čeká Viktorku odvetné utkání Evropské ligy v Záhřebu. Na stadionu Maksimir ji podpoří i početná skupina fanoušků. Pro všechny viktoriány cestující do chorvatské metropole přinášíme důležité organizační a bezpečnostní informace.

Většina fanoušků se na utkání vypravuje organizovaně autobusy. V den utkání bude možné zaparkovat přímo na parkovišti u stadionu Dinama, které bude hlídáno tamní policií a má kapacitu bezmála 40 autobusů. Pro přesun do centra města na trg Bana Josipa Jelačica (zde je naplánovaný sraz fanoušků FCVP) je doporučeno vytvořit větší skupinky a na náměstí, kde je řada hospod, kaváren či barů již zůstat do samotného srazu.

Doporučeno je rovněž nenosit ve městě klubové předměty (šály, dresy) a vyvarovat se jakýchkoli provokací směrem k příznivcům Dinama. Nežádoucí je rovněž používání jakékoli pyrotechniky. „Zápas je označen jako rizikový, a i před ním je vysoké riziko napadení fanoušků tamními ultras. Žádám tedy naše fanoušky, aby se vyvarovali jakýchkoli zbytečných provokací a respektovali pokyny policie. Ideálně aby opravdu přes den nenosili klubové oblečení a předměty,“ nabádá fanoušky bezpečnostní manažer Viktorie Pavel Reich.

Jak již bylo zmíněno, meeting point fanoušků je na trg Bana Josipa Jelačiče, odtud bude v 16:30 organizovaný společný pochod na stadion Maksimir.

Při vstupu proběhne standardní bezpečnostní prohlídka a kontrola osobních dokladů, jejichž údaje se musí shodovat s údaji, které byly předloženy při nákupu vstupenky. Zde si fanoušci musí dát pozor, aby nedošlo k záměně, na což byli dopředu upozorněni. V den utkání již vstupenky do hostujícího sektoru v prodeji nebudou.

Po závěrečném hvizdu musejí fanoušci standardně vyčkat dle pokynů pořadatelů a policie. Následně jim bude umožněn odchod ze stadionu znovu k autobusům. „Prosíme fanoušky, aby dbali našich pokynů a chovali se maximálně obezřetně,“ vyzývá klub své příznivce.

Foto titulní: Srdjan Stevanovic/UEFA