FC Viktoria Plzeň v pátek 24. července přivítá v Doosan Areně od 17:30 SK Slavii Praha. Západočeši chtějí do nového ročníku Synot ligy vstoupit vítězně, hráči ale vědí, že je nečeká jednoduchý soupeř.


„První kolo je takové oukávací, takže si myslím, že sem přijedou uhrát dobrý výsledek a my to nebudeme mít vůbec jednoduché,“ říká Jan Holenda, který se hodně těší na skvělé viktoriánské fanoušky. „Atmosféra v Doosan Areně je jedinečná, na to se těším. Doufám, že přijde co nejvíce diváků a zápas si maximálně užijí,“ dodává útočník.

Před startem Synot ligy odehrála Viktoria Superpohár proti Slovanu Liberec. Zápas plzeňští hráči zvládli a generálka na ligu jim tak vyšla. „Já bych to jako generálku nebral. Přistoupili jsme k tomu jako k mistrovskému utkání a šli jsme do toho na sto procent. Určitě jsme si aspoň mohli vyzkoušet, jak na tom jsme,“ dodává Holenda.

Devětadvacetiletého útočníka jeho výkony dostaly do základní sestavy Viktorie, je mu ale jasné, že mezi útočníky je v Plzni velká konkurence. „Nemyslím si, že je to nějaké zabydlení. Trenér mě postavil do základu proti Liberci, teď to ale může být jinak. Takže uvidíme, každopádně pro všechny je lepší když hrají, než když sedí na střídačce,“ uzavírá Jan Holenda.