FC Viktoria Plzeň v sobotu 2. května rozehraje od 17:30 další těžký zápas před svými fanoušky. V Doosan Areně se v rámci 26. kola SYNOT ligy utká s 1. FC Slovácko a viktoriáni nic jiného než vítězství podle Jana Holendy brát nemohou.

„Se Slováckem to nebude jednoduché, ale my máme jen jeden cíl a tím je určitě vítězství,“ říká útočník Viktorie, který v posledním utkání proti Mladé Boleslavi odehrál druhý poločas. Porážce 1:2 ale nezabránil. „Každý ví, o co hrajeme. Víme, že jsme si to zkomplikovali. Naše situace byla dobrá, teď ne, že by byla špatná, ale zhoršila se o tři body,“ dodává Holenda.

Plzeňští hráči po domácí porážce přišli o domácí neporazitelnost, která trvala od května 2013. „Určitě zamrzí, že ta série skončila, ale hlavně nás mrzí, po jakém výkonu k tomu došlo. To znamená, kdybychom měli ten zápas pod kontrolou a nebylo tam to štěstí, tak je to něco jiného než po tom výkonu, který jsme my podali,“ zamýšlí se Jan Holenda.

Slovácko je v SYNOT lize aktuálně na devátém místě tabulky, ale od páté příčky ho dělí pouhé tři body. „Myslím, že budou hrát ze zabezpečené obrany a spoléhat se na brejky. V posledních zápasech hrají dobře a my si na ně musíme dát dobrý pozor,“ upozorňuje útočník Viktorie.

Hráči Viktorie mají před druhou Spartou tříbodový náskok a závěr ligy tak slibuje velké drama. „Pod tlak se můžeme dostat maximálně my sami, nikdo ostatní ho na nás vytvářet nemůže. Je to všechno na nás a musíme se s tím poprat,“ uzavírá Jan Holenda.