Základní cíl splněn hned na začátku sezony! Viktoriáni v odvetě 2. předkola Ligy mistrů rozdrtili Helsinky 5:0 a už teď mají jistou účast ve skupinové fázi jedné z evropských soutěží. Euforie tak samozřejmě panovala u střelce dvou gólů Jana Sýkory i u hlavního trenéra Michala Bílka.

„Samozřejmě máme všichni ohromnou radost, že se nám podařilo postoupit. Myslím si, že to bylo zasloužené. Když jsme dali gól na 1:0, tak jsme se uklidnili a naše hra měla velmi dobrou kvalitu,“ říká Michal Bílek. „Celý zápas jsme odehráli velmi slušně, byli jsme produktivní, dobře jsme kombinovali... Utkání se nám povedlo,“ má radost trenér.

„Je to super, jsme rádi, že jsme se mohli doma v prvním utkání takhle předvést. Ukázali jsme pěknou hru, dali hodně branek. Pro fanoušky je to pozvánka na další zápasy a pro nás vzpruha do nadcházející práce,“ souhlasí Jan Sýkora.

Viktoriáni přiznávají, že z nich po zajištění podzimu v Evropě spadla určitá úleva. „Kdybychom to nezvládli, tak jsme pod velkým tlakem. Máme něco jistého, což je super, ale stojí před námi další výzva. Chceme znovu uspět. Teď se bavíme o jistotě Evropské konferenční ligy, to je skvělé, ale chceme jít ještě o kapku výš,“ motivuje svůj tým Bílek.

„Spadlo to z nás po tomto utkání, jsme rádi, že jsme to zvládli. Nejen pro Viktorku, ale pro celý český fotbal je dobře, že další tým bude na podzim v Evropě. Určitě ale tímto zápasem nekončíme, chceme zabojovat o co nejvyšší štaci,“ doplňuje šikovný záložník s číslem 7.

Ten odehrál velmi povedené utkání, když vstřelil dva góly a na další nahrál. „Prožívám krásné období v kariéře. Je to tím, že jsem se vrátil domů, cítím se tady skvěle, hraje se mi tu fantasticky. Viktorka je v mém srdci odmala a jsem rád, že tu můžu hrát,“ je vděčný „Syky.“

Už o víkendu čeká Viktorku také start FORTUNA:LIGY, obhajovat titul začne na teplické půdě. „Nepreferujeme jednu nebo druhou soutěž, i ligu chceme zahájit dobře. Mluvili jsme o tom i s hráči, že jsou pro nás obě soutěže na stejné čáře. Neříkám, že v Teplicích neuděláme změny, ale start ligy je pro nás velmi důležitý,“ ujišuje plzeňský kouč.

Fotogalerie