Šance na postup jsou stále vyrovnané. Viktoriáni v prvním utkání play off Ligy mistrů remizovali na venkovní půdě s Karabachem 0:0 a do odvety tak zůstává všechno otevřené. Jak jsou s výsledkem spokojeni kapitán týmu LukᚠHejda, muž zápasu Jindřich Staněk a trenér Michal Bílek?

„Jeli jsme sem pro dobrý výsledek a myslím, že se nám to podařilo. Věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání. V první půli si soupeř vytvořil nějaké brankové příležitosti, ale my také. Škoda, že jsme je neproměnili. Ve druhém poločase jsme poctivě bránili a do ničeho je nepustili,“ říká Michal Bílek. „Dopředu jsme chtěli pozlobit Karabach trošku víc. V první půli jsme nějaké šance měli, ale ve druhé jsme si prakticky nic nevytvořili. Avšak zodpovědně jsme bránili a výsledek 0:0 bereme,“ má jasno LukᚠHejda.

Právě kapitán týmu bude v domácím zápase chybět, protože se vykartoval. „Samozřejmě mě to mrzí, že na odvetu nebudu, ale věřím, že to kluci zvládnout,“ doufá LukᚠHejda. „Bude chybět hodně. Je to nᚠkapitán, nejlepší obránce a prostě klíčový hráč. Věřím ale, že máme takovou kvalitu v týmu, aby ho ostatní kluci nahradili,“ burcuje spoluhráče Jindřich Staněk.

Plzeňský gólman si v Baku pořádně zachytal, předvedl hned sedm zákroků. „Trochu jsem to čekal, že budu mít hodně práce. Karabach je neskutečně kvalitní mužstvo, které má ohromné individuality,“ chválí soupeře jednoznačný muž zápasu. „Už jsem si na jeho výkony zvykl. Co projde přes obranu, on vždycky chytí. Je to takový nᚠDominik Hašek z Nagana,“ pěje na Staňka ódy LukᚠHejda.

Z horké ázerbájdžánské půdy tak Západočeši odváží nadějný výsledek do odvety. Jak budou chtít hrát v domácím utkání? „Tak, aby nám to přineslo úspěch. Budeme vycházet i z poznatků z dnešního zápasu. Karabach ukázal, že pokud jeho hráčům necháme trochu prostoru, tak se dostanou rychle nahoru. Je to nebezpečný tým,“ uvědomuje si Michal Bílek.

Viktoriáni budou v odvetě tak jako vždy spoléhat na domácí prostředí, kde bývají velmi silní. Červenomodré navíc požene vyprodaná Doosan Arena, která byla zaplněna do posledního místa do dvou hodin po spuštění prodeje vstupenek. „Pocit hrát doma je vždycky lepší. Věřím, že to před vlastními fanoušky zvládneme vítězně a postoupíme do Ligy mistrů,“ říká Jindřich Staněk.

Fotogalerie