Začátek sezony se kvapem blíží, na viktoriány čeká první soutěžní duel ročníku 2020/21 již tento pátek. Před startem ligy tak tradičně proběhla tisková konference, i když kvůli současné situaci pouze online. Srazu s novináři se zúčastnili generální manažer klubu Adolf Šádek, trenér Adrian Guža a kapitán týmu Jakub Brabec.

„Na úvod se všichni těšíme. Spousta věcí byla v poslední době netradičních, ale pevně věřím, že jsme se dobře připravili i přes improvizované podmínky, říká Adolf Šádek. „Jsme rádi, že můžeme vůbec hrát a rozjet novou sezonu. Důležité je, že na to kluby přistoupily a můžeme být na hřišti,“ přitakává Jakub Brabec.

Západočeský klub začátkem přípravy představil nového technického sponzora, kterým se stal Macron. „S vybavením jsme maximálně spokojeni. Je vidět, že to je světová a kvalitní značka, která je hlavně používaná v Itálii,“ chválí plzeňský stoper.

Již v pátek startuje ročník 2020/21, do něhož Viktoria jako již tradičně vstupuje s nejvyššími cíli. „Chceme atakovat přední pozice a vzít si titul zpátky do Plzně. V evropských pohárech máme za sebou roční absenci v základní skupině, zde je tedy cíl také jasně daný,“ objasňuje generální manažer Adolf Šádek.

Na splnění zadaných cílů makají trenéři společně s hráči na sto procent. „Každý den se snažíme dělat maximum, aby hráči měli šanci se zlepšovat. Všichni trenéři chtějí, aby mužstvo hrálo rychleji nejen běžecky, ale i v myšlení, směrem do koncovky, produktivity atd. Věřím, že budeme silnější do ofenzivy a stabilní v defenzivě,“ prozrazuje Adrian Guža.

„Jsem si jistý tím, že do toho dáme všechno a budeme bojovat o nejvyšší příčky. Jak posilují soupeři moc nesleduji, spíše se soustředím na nás a věřím, že do sezony vstoupíme úspěšně,“ doplňuje trenéra nově stálý kapitán FCVP Jakub Brabec.

A má už pětačtyřicetiletý lodivod Viktorky jasno o sestavě do úvodního kola proti Opavě? „Potřebujeme každého hráče. Typologii budeme volit podle zdravotního stavu a podle toho, jak hraje soupeř, což jsme samozřejmě už zkoumali. Snažíme se vkládat důvěru všem hráčům z kádru, aby byli připravení,“ uzavírá Adrian Guža.

Fotogalerie