Viktoria Plzeň v neděli večer zvládla zápas se Sigmou Olomouc a po třech kolech si opět připsala plný bodový zisk. Výhra 2:0 se ovšem dala svěřencům Karla Krejčího zabrat, Západočeši museli dobývat branku Sigmy až do závěrečných minut, kdy dvěma brankami strhl vedení na stranu Viktorie Michal Ďuriš.

„Jsem spokojen s výhrou, protože tohle pro nás byl důležitý zápas. V domácím prostředí jsme měli povinnost vyhrát. Vítězství se ale nerodilo lehce, často jsme naráželi na zhuštěný obranný blok Olomouce. Po celý zápas jsme si vytvářeli převahu, ale dobře chytající brankář Buchta domácí několikrát podržel. O poločase jsem nabádal hráče, aby byli trpěliví. V závěru ta šance přišla a utkání jsme rozhodli. Jsou to pro nás nesmírně cenné tři body a věřím, že nás důležité vítězství povzbudí před odvetou play off Evropské ligy v Srbsku,“ hodnotí Krejčí zápas se staronovým účastníkem Synot ligy.

„Měli jsme trochu problém s defenzivou Olomouce, která často zatažená. Chtěl jsem, abychom se prosazovali přes krajní prostory, protože střed hřiště byl často neprůchodný. Jsem velmi rád, že v závěru vyšla akce přes Jana Kovaříka, který dával míč před prázdnou bránu,“ přibližuje taktiku domácích Karel Krejčí.

V zápase se dvakrát prosadil střídající Michal Ďuriš. „Jsem tu sice tři dny i s cestou, ale co jsem stihl pochytit z tréninků, tak Michal Ďuriš má dobrou formu. To, že rozhodl utkání, o něčem svědčí,“ říká na konto slovenského útočníka trenér Viktorie. Na hřišti se naopak neobjevil Patrik Hrošovský. Patrik si ze zápasu přinesl menší zdravotní problém. Po konzultaci s lékaři jsme se rozhodli, že ho pošetříme, aby byl připravený na čtvrtek,“ uzavírá plzeňský hlavní kouč.

Fotogalerie