Říjnová reprezentační přestávka je za námi a řada viktoriánů bojovala v národních dresech! Jan Kopic i Joel Kayamba si připsali reprezentační starty za „áčka“, Pavel Šulc zazářil v dresu U21.

Česká republika

Do české reprezentace byl původně nominován pouze brankář Jindřich Staněk, postupem času se ale k týmu připojili také Milan Havel, Jan Kopic a Pavel Bucha. V zápasové akci se objevil Jan Kopic, který nastoupil v 81. minutě utkání s Běloruskem, které Češi po brankách Patrika Schicka a Adama Hložka vyhráli 2:0.

Tým trenéra Jaroslava Šilhavého má za sebou 7 zápasů, ve kterých vybojoval 11 bodů se skóre 12:9.

Demokratická republika Kongo

Do národního týmu Demokratické republiky Kongo byl dodatečně povolán Joel Kayamba. 29letý záložník nastoupil do prvního z dvojzápasu s Madagaskarem v 64. minutě za stavu 1:0. Jeho tým pak přidal ještě jednu branku, o tu se z penalty postaral Dieumerci Mbokani. V následné odvetě Kayamba nenastoupil a DR Kongo prohrála 0:1. Po čtyřech zápasech skupinové fáze je tak na třetím místě s 5 body při skóre 4:3. Zbývají dva zápasy – v Tanzánii a doma s Beninem.

Česká republika U21

Lvíčata odehrála dva kvalifikační zápasy na ME 2023. Nejprve se představila v Kosovu na Stadium Fadil Vokrri v Prištině, kde po brance Adama Gabriela vyhrála 1:0. Do duelu zasáhl v 66. minutě viktorián Pavel Šulc.

Následně se s Kosovem utkala v domácím prostředí v Českých Budějovicích, kde vyhrála 3:0. A Pavel Šulc zářil. První gól zařídil skvělým napadáním rozehrávky, při třetí brance navíc byl tím, kdo střílel. Balon následně tečoval Daniel Fila. Oficiální zápis následně připsal gól přímo Šulcíkovi, ten sám to ale odmítl a připsal si „pouze“ asistenci.

Česká republika U20

Reprezentační dvacítka sehrála také dva zápasy. Ten první odehrála v rumunském Voluntari, kde prohrála 1:2. Plzeňský bek Josef Koželuh, který aktuálně hostuje ve Viktorii Žižkov, odehrál 65 minut zápasu, poté za stavu 1:1 střídal. Další duel odehráli Češi v Teplicích proti Anglii a prohráli jej 0:5. Celý zápas odehrál Šimon Gabriel, na závěrečných 10 minut pak přišel do akce Josef Koželuh.

Česká republika U19

Tým trenéra Davida Holoubka měl během říjnové repre pauzy na programu tři domácí zápasy kvalifikace na ME 2022. V prvním v Opavě porazil Kazachstán 3:0 a v akci se objevil také útočník viktoriánského B týmu TomᚠJedlička, konkrétně přišel do hry v 83. minutě. Tři dny nato Češi porazili ve Frýdku-Místku Severní Irsko 2:0, přičemž Jedlička měl podobnou minutáž. 

Třetí utkání se hrálo v Opavě proti Dánsku a šlo o souboj o první místo. Češi k tomu potřebovali vyhrát, zápas ale skončil remízou 1:1. Jedlička tentokráte nenastoupil.

Česká republika U18

Osmnáctka sehrála mezinárodní turnaj v chorvatském Medulinu, kde odehrála tři zápasy. V prvním remizovala 3:3 s Dánskem a v akci byl během druhého poločasu, který Češi vyhráli 2:0, obránce B týmu TomᚠVach. Při následných prohrách 0:1 s Belgií a s domácím Chorvatskem hrál TomᚠVach celá utkání.

Foto: FAČR