Hráči Viktorie Plzeň jsou uprostřed anglického týdne, tedy sedmi dnů, během kterých odehrají tři zápasy. Závěrečný duel se Slovanem Liberec je čeká v neděli 22. března v 15:45 hodin před vlastními fanoušky v Doosan Areně.

Západočeši si ale na nedostatek energie nemůžou stěžovat. „Byl jsem až překvapen, kolik sil jsem v sobě měl. Utkání na Dukle na mě nezanechalo žádné stopy. Hráli jsme za tři dny a výkon, který jsme podali, byl stoprocentní. Myslím, že nikdo na sobě necítil moc únavu, což znamená, že jsme na tom všichni dobře kondičně. Máme před sebou ale ještě jeden zápas, je třeba se ještě úplně vymáčknout. Čas na odpočinek bude až v reprezentační pauze,“ zůstává odhodlaný Václav Procházka, který v obou zápasech odehrál plnou porci minut. „Proti Slavii jsme do zápasu dobře vstoupili, měli jsme dvě nebo tři příležitosti ke vstřelení gólu a tlačili jsme se do útoku. Dobře jsme soupeře napadali a nenechali ho rozehrávat. Když už se podařilo slávistům dlouhým nákopem dostat k nám před bránu, poradili jsme si s tím. Dobře jsme dostupovali a z toho pramenil nᚠtlak. Slavia to nemohla vydržet věčně a nakonec jsme gól vstřelili. Jsme za to moc rádi, je to cenné vítězství,“ vzpomíná Procházka na poslední domácí duel. „Čas jsem moc nevnímal. Spíš jsem věřil v to, že stále můžeme dát branku a naše šance přijdou. O poločase jsme si říkali, že nesmíme panikařit, protože šance jsme měli, ale nedařilo se nám je proměňovat,“ dodává.

V neděli zavítá do Doosan Areny Liberec. Tým, který v současné situaci potřebuje každý bod. „Chybí deset zápasů do konce a každý zisk je pro ně důležitý. Tím spíš, když hrají u nás a nemají co ztratit, mohou jen získat. Budou kousat a škrábat, aby tu nějaký bod urvali, ale my chceme vyhrát každý zápas,“ říká Procházka, který má na zápasy s Libercem i Slavií osobní vzpomínky. „V sezóně, kdy jsme naposledy udělali titul, jsme si dvakrát mohli zajistit konečné první místo před svými fanoušky, ale nepodařilo se nám to. Hráli jsme dva zápasy těsně po sobě se Slavií a Libercem a nevyhráli. První krok máme za sebou a teď je před námi další, který musíme zvládnout,“ burcuje plzeňský obránce.