Druhé kolo HET ligy sehrají viktoriáni na půdě Jablonce. Tam v minulé sezoně ztratili vedení 2:0, kvůli čemuž nakonec brali pouze bod. Cíl před nedělním utkáním je jasný – vyvarovat se ztrátě a uhrát na severu Čech tři body.

„Zklamání ze zápasu s FCSB musíme hodit za hlavu, je třeba opět přepnout na ligu. Bohužel jsme boj o Ligu mistrů nezvládli, ale takový je někdy fotbal. Můžeme si z toho vzít jen ponaučení a dívat se dál, jedině to nás někam posune,“ má jasno Radim Řezník, se kterým souhlasí i TomᚠHájek: „Liga je důležitá, bude třeba se na to utkání kvalitně připravit. V Jablonci se nikdy nehrálo lehce,“ řekl stoper Viktorie.

Na vlastní kůži si to viktoriáni vyzkoušeli například v minulé sezoně, kdy na severu Čech ztratili dvoubrankové vedení. „Začali jsme dobře a mysleli si, že to půjde samo,“ vzpomíná Řezník. „Je třeba, abychom tentokráte udrželi vysokou koncentraci po celý zápas,“ velí.

„V Jablonci je specifické prostředí, mně se tam nikdy nehrálo moc dobře,“ říká TomᚠHájek. „Jedeme tam ale vyhrát. Musíme hrát to, co jsme předvedli doma s Duklou. Vše záleží jen na nás,“ uvědomuje si. „Jablonec má dobré hráče. Minulé utkání u nich je pro nás takový varovný prst, určitě to nebude nic jednoduchého,“ přemýšlí Radim Řezník.