S rokem 2019 se Viktoria Plzeň rozloučila remízou 1:1 s Teplicemi. Jediným plzeňským střelcem byl Luděk Pernica, který nastoupil v základu v lize po téměř čtvrt roce. On a trenér Pavel Vrba zhodnotili zápas.

O tom, že bude hrát, se dozvěděl dopoledne při předzápasové přípravě. „Pro mě nic jednoduchého, když jsem tak dlouho nehrál. Ale těšil jsem se, byl to poslední zápas před volnem. Bohužel jsme ho nezvládli za tři body, což mě mrzí,“ řekl bezprostředně po konci utkání. „Začali jsme dobře, 1:0 ze standardky, pak byla škoda toho, že nám Teplice daly hezký gól. Posléze nám chybělo možná i štěstí ve finální fázi, bylo tam několik centrů, ale nikoho nenašly, nebo se neodrazily,“ litoval Pernica.

Gól dal po centru Aleše Čermáka z přímého kopu z pravé strany. „Přede mnou šel nᚠhráč s teplickým do souboje, tak to prolítlo do prostoru. Já byl se soupeřem v pádu a trefilo mě to do kolena, naštěstí jsem to tak procedil přes Grigara. Měl jsem velkou radost, protože na stadionu byla i manželka s dcerou, takže to bylo takové emotivní,“ netajil stoper s číslem 44.

Viktoriáni tak zakončili podzimní část na druhém místě. „Byly tam lepší zápasy, někdy horší, konec nám herně moc nevyšel. Hlavně venku jsme ztráceli hodně bodů. Na jaře se budeme snažit dostat Slavii pod tlak a dívat se i pod sebe, kde se na nás dotahují některé týmy,“ upozorňuje Pernica, který se již těší na volno. „Vyrážíme hned v pondělí celá rodina na Moravu, budeme tam až do nového roku. Takhle dlouho jsem tam nebyl snad deset let,“ směje se.

K remízovému utkání řekl svůj názor i trenér Pavel Vrba. „Jsme zklamaní, že jsme doma ztratili dva body, hlavně za druhý poločas jsme si zasloužili všechny tři, ale Teplice urputně bránily a hrozily z brejků. Je škoda, že jsme nedokázali využít situací, které jsme měli,“ štvalo lodivoda Západočechů.

„Mrzí mě, že jsme se s podzimem rozloučili remízou, která je samozřejmě ztrátou. Doufám, že jarní část soutěže vyjde lépe,“ přeje si šestapadesátiletý rodák z Přerova.

Fotogalerie