Tohle bolí. Viktoriáni proti Slavii Praha podali ve finále MOL Cupu bojovný výkon i přes vyloučení Milana Havla ve druhém poločase, bohužel ani to nestačilo. Prohru 0:1 ohodnotili Šimon Falta, Jindřich Staněk a trenér Michal Bílek.

„Dneska jsme odehráli dobrý zápas, hlavně první poločas jsme Slavii do ničeho nepustili. Hned v úvodu jsme měli šanci a hráli jsme přesně tak, jak jsme chtěli. Ve druhé půli jsme bohužel brzy dostali červenou kartu a hned to bylo složitější,“ litoval trenér Michal Bílek.

„Hráči to odehráli tak, jak bych si představoval – v tempu, s obrovským nasazením a srdcem. Je to velká škoda, sami jsme to Slavii zjednodušili. Kdybychom dohrávali v jedenácti, tak věřím, že je máme šanci porazit,“ doplnil svá slova hlavní kouč Viktorie.

Zklamání panovalo opravdu veliké. „Chtěli jsme to zvládnout do vítězného konce. Bohužel se to nepodařilo, takže je to špatný. Kdybych dal svou šanci v úvodu, bylo by to úplně jiné, ale bohužel se to nepodařilo... Pak přišlo i vyloučení a bohužel,“ smutnil Šimon Falta.

„Dneska jsme podali dobrý a bojovný výkon, v prvním poločase jsme měli spoustu šancí. Bohužel, když nedáme gól, tak je to těžké. Pak jsme dostali červenou, Slavia potvrdila svou kvalitu, co se dá dělat. Jdeme dál a musíme zvládnout poslední dva ligové zápasy,“ říká brankář Jindřich Staněk.

Právě k šanci Šimona Falty se vrátil i Michal Bílek. „Byla to rychlá přímočará akce, kdy jsme vyhráli souboj, pak přišla dobrá finální přihrávka a souboj s gólmanem. Branku jsme nedali, a to je obrovská škoda, protože proti týmu, jako je Slavia, si deset velkých šancí nevytvoříte. K výhře potřebujete efektivitu a tu jsme dnes neměli,“ přemýšlel trenér FCVP.

Své svěřence ale jinak za předvedenou hru víceméně chválil. „Je pravda, že jsme dnes předvedli nejlepší výkon (pod mým vedením), proto je smutné, že to nestačilo na vítězství. Ale hráči ukázali mně i sami sobě, že pokud budeme hrát poctivě, sebevědomě a s obrovským nasazením, tak máme šanci hrát i s takovým soupeřem,“ hledal Bílek pozitiva.

Když ve druhém poločase byl vyloučen Milan Havel, co v tu dobu blesklo hráčům Plzně hlavou? „Že to nemůžeme vzdávat! To se v zápasech stává. Doufali jsme, že to uhrajeme, ale bohužel,“ mrzelo Staňka. „I v deseti jsme měli situace, kdy jsme mohli dát gól. Na tohle určitě musíme navázat a snažit se zvládnout další zápasy,“ dodává Falta.

Právě v nich zabojují červenomodří o pohárovou Evropu. Když zvládnou v posledních dvou kolech získat více bodů než Liberec, kvalifikují se do 2. předkola nově vzniklé Evropské konferenční ligy UEFA. „Věřím, že to zvládneme. Když do toho dáme to, co dnes, tak věřím, že ano,“ říká odhodlaně Šimon Falta. „Nezbývá nám nic jiného, než to zvládnout,“ dodává Jindřich Staněk.

Fotogalerie