Tři remízy v řadě. Viktoriáni ani napotřetí nesebrali všechny tři body, když z Olomouce odjíždí s výsledkem 1:1. Úplně šastní tak po závěrečném hvizdu nebyli LukᚠKalvach a Michal Bílek, kteří společně zápas zhodnotili.

„První půle byla v pořádku, škoda, že nám nešla finální část. Tlak jsme občas měli, do vápna chodily centry, měli jsme závary a obrovskou šanci Tomáše Chorého, kterou, kdybychom dali, tak by byl pravděpodobně výsledek příjemnější,“ myslí si Michal Bílek. „Poté jsme vypadli z rytmu, soupeř nás zatlačil, proměnil jednu standardku a spokojení tedy nejsme,“ říká trenér.

Podobná slova volí i LukᚠKalvach. „Jsou to pro nás dva ztracené body. V zápase jsme šli do vedení, ale bohužel pak jsme si nepohlídali standardku... Měli jsme tam hned šanci po tom prvním gólu, škoda, že jsme ji nevyužili. Sigma do té doby nic neměla a z jedné situace nás potrestala,“ mrzí plzeňského středopolaře.

Viktorka dnes nezvykle nastoupila od prvních minut na dva útočníky. „TomᚠChorý si dlouho říkal o šanci hrát od začátku. Také nám vypadli někteří hráči kvůli kartám, proto jsme se rozhodli hrát takto. Škoda, že Tomᚠnedal ještě tu šanci, pak bychom byli spokojenější,“ vysvětluje kouč FCVP.

Plzeňané tak už nemají postavení na čele tabulky ve svých rukou. „Je to velká ztráta a komplikace, ale pořád jsou ještě dvě kola do konce a potom nadstavba, takže jedeme dál. Ale dnes nemůžeme být spokojeni,“ ví LukᚠKalvach. „Chtěli jsme po tomhle kole zůstat na prvním místě, ale to by nám zaručila pouze výhra. Slavia doma asi neklopýtne. Z toho panuje určité zklamání, ale ještě se hraje dál,“ je si vědom Michal Bílek.

„Čekají nás ještě dvě velmi těžká utkání. V těch se musíme rychle dát dohromady, protože jsme třikrát za sebou remizovali,“ doplňuje trenér svá slova.

Fotogalerie