Klíčový člen týmu Michala Bílka, jenž ve Viktorii působí s krátkou pauzou již od roku 2017. Vyniká svou univerzálností a na obránce vysokou produktivitou. V dresu západočeského klubu získal dva mistrovské tituly a dvakrát vybojoval Ligu mistrů.

„V tuhle chvíli tady začínám šestou sezonu, takže Viktorka je pro mě mým druhým domovem. Dá se říct, že je to pro mě moje druhá rodina, jsme tu skvělá parta a každé ráno sem rád chodím. Je to rozhodně velká část mého života a jsem moc rád, že tu můžu být,“ popisuje svůj vztah k červenomodrým barvám.

V dresu FCVP už toho zažil spoustu včetně těch nejúspěšnějších momentů posledních let. Jaký je jeho nejoblíbenější? „Určitě je to zisk dvou titulů, to jsou momenty, které člověk nikdy nezapomene. Dva postupy do Ligy mistrů nejde taky v žádném případě opomenout. To, jak tady fanoušci bláznili po postupu přes Karabach, bylo neuvěřitelné. Celý tým šlapal a odmakali jsme si to přes všechny tři předkola, takže o to cennější to pro mě určitě bylo,“ vrací se v myšlenkách k posledním úspěchům.

Z pozice krajního beka má na svém kontě již celou řadu pěkných tref. „Z pohledu fanouška byl nejhezčí asi můj gól proti Slovácku, kdy mi to sedlo a parádně jsem to trefil. Nejvíce si ale budu pamatovat ten proti Spartě, který jsem dal minulou sezonu doma v nadstavbě. Kdy jsem si to zasekl a přesně zakončil k tyči,“ popsal svou branku, jež přispěla v parádní výhře 3:0.

A jak zatím hodnotí uplynulou sezonu? „Hlavním cílem určitě bylo vrátit do Plzně evropské poháry, což se nám podařilo. Co se týká dalších cílů, tak chceme pokračovat v tom, jak jsme si to nastavili už minulou sezonu. Chceme jít zápas od zápasu, vyhrávat a bavit lidi. Pokud to bude bavit fanoušky, tak budeme moc rádi, to je asi to hlavní, na co hledíme směrem ke zbytku ročníku,“ říká.

Na závěr hráč s číslem 24 rovněž prozrazuje, kdo byl jeho fotbalovým vzorem, když vyrůstal. „Měl jsem jich samozřejmě víc. Ač jsem obránce, tak jsem více tíhnul k ofenzivním hráčům. Hrozně jsem miloval Thierry Henryho, který byl mým velkým vzorem a můj táta mi dával za vzor Pavla Nedvěda, takže bych zmínil tyhle dvě legendy,“ zakončil.