Viktoriáni zapsali svou první ligovou výhru v nové sezoně. O vítězství 2:1 ve velmi náročném zápase proti Pardubicím rozhodl čtvrt hodinu před koncem gólem Milan Havel, který tak výborně oslavil svůj stý ligový duel za Plzeň. Následně společně s trenérem Michalem Bílkem utkání zhodnotil.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože to nebylo vůbec jednoduché. Udělali jsme pět změn, abychom rozložili síly a viděli hráče, které jsme v zápasech ještě tolik neviděli,“ začal s hodnocením Michal Bílek. „Bylo na nás vidět, že souhra trochu vázne. Byl to určitý risk, ale museli jsme ty změny udělat vzhledem k úterý. Důležité je, že jsme to zvládli, je to pro nás velmi cenné vítězství,“ uvědomuje si trenér.

„Výhra se rodila velmi těžce, věděli jsme, co nás čeká. Pardubice jsou nepříjemný soupeř, mají tam šikovné kluky. První půle nám nevyšla, přežili jsme několik šancí. Je to cenné vítězství, po Evropě jsme ho potřebovali,“ souhlasil Milan Havel.

Viktoria podruhé za sebou nastoupila od začátku utkání ve formaci 4-4-2. Je to nový preferovaný systém trenéra? „Uvidíme. Bude záležet na soupeřích a formě našich hráčů. Je to jedna z variant, kterou můžeme a budeme praktikovat,“ prozrazuje Michal Bílek.

Další zápas čeká na FCVP už v úterý, a to odveta 3. předkola Ligy mistrů se Šeriffem Tiraspol. „Program je náročný, ale každý chce hrát Evropu. Poslední tři roky jsme na ni jen koukali, takže si vůbec nestěžujeme,“ říká jasně Milan Havel. „Evropské poháry jsme si přáli hrát a s přepínáním zápasů se musíme vypořádat,“ souhlasí plzeňský kouč.

Vstupenky na domácí zápas s moldavským soupeřem jsou stále v prodeji. Viktoriáni, přijďte podpořit svůj oblíbený tým přímo do Doosan Areny a pomoct mu v cestě za svým cílem!

Fotogalerie