Viktorka má v Košicích za sebou oficiální trénink i tiskovou konferenci. Přečtěte si, co na ní řekl hlavní trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Trenére, jak lze charakterizovat tým Kryvbasu a vyzdvihl byste nějaké jeho hráče?

Máme nastudované všechny jeho hráče, připravujeme se tradičně jako na každého soupeře. Ale nechtěl bych úplně konkretizovat, tenhle zápas bude hlavně o nás. Zaměřím se na nás a na nᚠvýkon.

Čerpali jste informace i z lednového přípravného duelu?

Poučit se minulosti se dá vždycky. Takže i na tento zápas jsme se podívali. Byl ale ovlivněn řadou věcí, sestavy byly dost namíchané. Spíš jsme ale sledovali poslední zápasy soupeře v přípravě nebo 1. kolo s Černomorcem Oděsa.

Trenér soupeře si pochvaloval, že jeho tým od ledna prošel velkým vývojem. Vidíte to stejně?

Abych byl upřímný, během té doby jsme to úplně nesledovali. Já očekávám, že budou podobní jako ve Španělsku, budou mít podobné prvky hry – silný přechod do útoku, presink a represink, všechno rychlí a běžecky silní hráči. Mám k tomu týmu respekt. Ale samozřejmě mají i nějaké nedostatky, stejně jako každý tým, jako my. A toho budeme chtít využít.

Věnovali jste se na tréninku více ofenzivě, která asi nebyla úplně dle představ?

Máme prostor pro zlepšení. Největším zádrhelem na začátku sezony je zranění Kabonga, na kterém to bylo hodně postavené. Ale máme další typy útočníků, silové, rychlostní i do kombinace. Společně s trenérským štábem se snažíme vybrat ty nejlepší varianty.

Trenér Kryvbasu strávil několik měsíců ve válce a nyní má obrovskou motivaci uspět s Kryvbasem. Vnímáte to?

Patří mu obrovský respekt, klobouk dolů. Takové věci se těžce chápou, je to úžasný člověk a hrdina své země. Takže v zápase budou mít obrovský motiv bojovat za svou zemi. Musíme s tím počítat.

Jak to vypadá se zraněnými hráči, je vyhlídka, že si někteří brzy vrátí?

Například Matěj Valenta už trénuje, to nám dělá radost. To samé Honza Paluska. LukᚠHejda už absolvuje běžecké a silové tréninky. Trochu otazník je zatím u Cheicka Souarého, uvidíme, jak se to vyvine. Doufáme a věříme, že se blíží jejich návrat.