Podruhé v základní skupině Evropské ligy cestují viktoriáni na hřiště soupeře, už zítra se střetnou s Rapidem Vídeň, který doposud ve skupinové fázi nepoznal hořkost porážky. V zápasech s Villarrealem i Dinamem Minsk zvítězil a drží se na první příčce tabulky.

„Víme, co nás čeká. Rapid nehraje vůbec špatně, což dokazuje i to, že jen o chlup nepostoupili do Ligy mistrů. Z reprezentace znám Jána Novotu a vím, že mají dobrý tým. Výkon budou mít podpořený určitě i skvělou diváckou kulisou na stadionu,“ říká před zápasem Michal Ďuriš. „Hned po ztrátě míče se snaží presovat a dokáží efektivně zúžit hřiště. Musíme hrát rychle a jednoduše,“ konkretizuje nejlepší plzeňský střelec. „Rapid bude pravděpodobně nᚠkonkurent v boji o postup. Pokud zápas venku zvládneme, i doma budeme mít jednodušší pozici,“ dodává.

Do rakouské metropole se chystá několikatisícová výprava ze západu Čech. „Plzeňští fanoušci za námi jezdí kamkoliv a momentálně se k nim připojí i fanoušci ze Slovenska. Já osobně jsem měl opravdu hodně žádostí o lístky, takže vím, že tam bude spoustu lidí, kteří nás budou podporovat,“ prozrazuje Ďuriš.,

Západočechům bude v zápase ve Vídni chybět vykartovaný Václav Procházka. Lze předpokládat, že v sestavě dostane prostor LukᚠHejda, který dosud čekal na svou šanci. „Zápas s Rapidem vnímám možná trochu jinak, protože mám šanci nastoupit. Ale připravuji se pořád stejně. Natrénováno mám, takže věřím, že na hřišti by to mohlo být v pohodě,“ říká Hejda. „Nemyslím si, že v souhře bude nějaký problém. S Honzou Baránkem jsme odehráli několik zápasů v přípravě, trénujeme spolu a v komunikaci budeme určitě na stejné vlně,“ popisuje stoper Viktorie. „Když přijdu na hřiště, snažím se vždy odevzdat maximum,“ uzavírá LukᚠHejda.

Fotogalerie