Zimní pauza je u konce! Už o víkendu čeká žačky, dorostenky i A tým žen FC Viktoria Plzeň první ostrý jarní zápas a vy je samozřejmě můžete přijít do Luční ulice podpořit! U příležitosti startu jarní části sezony jsme s trenéry jednotlivých výběrů zhodnotili přípravu a výhled směrem ke druhé části sezony. S čím do ní vstupují?

„A“ TÝM ŽEN

HODNOCENÍ PŘÍPRAVY

„S průběhem přípravy na jarní část sezony panuje spokojenost a to i přes poměrně velkou marodku či drobná zranění, zejména v úvodu přípravy. Věříme, že tým je dobře připravený a v jarní části sezony potvrdí svoji pozici v těsném závěsu za trojicí silných týmů ženského fotbalu. V rámci přípravy jsme v lednu absolvovali soustředění, které vyšlo podle představ a nyní se nacházíme v závěrečné fázi přípravy v domácích podmínkách na UMT v TC FCVP v Luční ulici.“ hodnotí zimní přípravu trenéři Pavel Hudeček a Pavel Vacek.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

1. FC Norimberk vs. FCVP ŽENY 4:1
Střelci: Mrázová

Bělá n. R U18/U15 vs. FCVP ŽENY 1:10
Střelci: 3x Radová, 2x Lukáčová, Kochanová, Mikešová, Knödlová, Němcová, Horáčková

FCVP ŽENY vs. AC Sparta Praha ženy B 7:0
Střelci: 2x Knödlová, 2x Mrázová, Tauberová, Kochanová, Horáčková


Na začátku února odehrály ženy také své odložené utkání v rámci českého poháru.

Prague Raptors – FCVP ŽENY 0:10
Střelci: 2x Radová, 2x Lukáčová, 2x Mrázová, Horáčková, Kochanová, Kadlecová, Němcová


11. února hrály ženy semifinálové utkání Zimní ligy v Brně s Lokomotivou. „Vzhledem k tomu, že nás s Brnem čekal za 14 dní poté pohár a pak ještě další dvě utkání v rámci nadstavby 1. ligy, rozdělili jsme na víkendová utkání jednotlivé týmy tak, abychom podle potřeby mohli vyzkoušet i další hráčky. Na utkání tak odjel kombinovaný tým A-týmu, B-týmu a juniorek a je nutno říci, že jak holky z B-týmu tak i z juniorky se s náročným utkáním vyrovnaly velmi dobře. Zejména ‚mladé pušky’ z dorostu působily domácím velké problémy a jen díky menší zkušenosti v řešení klíčových situací jsme domácím podlehli.“ pochvalují své svěřenkyně trenéři.

Lokomotiva Brno vs. FCVP ŽENY 5:3
Střelci: 2x Pelikánová, Märzová 

Poslední doposud odehrané utkání proběhlo 19. února. Utkání o 3. místo Zimní ligy, tentokrát s druholigovými Pardubicemi. Tým byl v tomto zápase doplněn dorostenky, kvůli absenci reprezentantek.

FCVP ŽENY vs. FK Pardubice 4:3
Střelci: 2x Horáčková, 2x Němcová 

Na závěr přípravy bude hrát ženský A-tým v neděli 26. února od 14:30 v Luční ulici čtvrtfinále českého poháru s Lokomotivou Brno. Poté 5. března od 14:30 v Příbrami generálku před startem jarní části ligy. Ligovou soutěž zahájí 11. března na půdě pražské Sparty. Cílem trenérů pro jaro je co nejdelší setrvání v poháru a v lize skončit na pátém místě.

„B“ TÝM ŽEN

Ženská rezerva svoji zimní pauzu ukončí až na konci března. V neděli 26. března se v Luční ulici střetnou s Malešicemi.

DOROSTENKY WU18

HODNOCENÍ PŘÍPRAVY

„Vzhledem k velké marodce a zranění, která nás teď trápí, jsme od ledna netrénovali v plném počtu, ale i tak hodnotím zimní přípravu velmi pozitivně. Do týmu se zapojily nové posily, které k nám přisly teď v zimě, a ukázaly velkou perspektivu a konkurenceschopnost. V týmu panuje skvělá atmosféra a je tu výborná parta holek, co drží pospolu a táhnou za jeden provaz,“ hodnotí svůj tým nový trenér Ondřej Lokaj.

Naše výsledky i hra v zimní přípravě jsou povzbuzující, protože jsme stoprocentní. Všechna utkání jsme zvládli nejen takticky, ale také technicky a fyzicky. Díky našemu nasazení jsme porazili také pražskou Slavii, což nám dává sebevědomí do dalších utkání. Rozhodující ovšem bude, jak dokážeme výkony přenést do ligy, která nám začíná teď v neděli doma proti Teplicím. Věřím, že jsme dobře nachystaný a těšíme se na ostrý start v lize, kde se chceme poprat o první mistrovskou část tabulky, kde nám na čtvrtou Spartu chybí čtyři body,“ říká.

„Do jarní části sezony chceme vstoupit vítězně, před reprezentační pauzou nás čekají doma Teplice a venku Ostrava, kde se budeme chtít prezentovat naši hrou a posbírat 6 bodů, a také dobře připravit naše holky, co nás pojedou reprezentovat nejen za Česko, ale také Slovensko. Poté nás budou čekat těžká utkání s Brnem a Slavií a v posledním kole základní části si to rozdáme se Spartou. Na to, že jsme věkově hodně mladý tým, tak z holek cítím odhodlání a touhu se prát o každý míč a centimetr hřiště a samozřejmě o každý výsledek i proti těm nejsilnějším soupeřům.“ uzavírá své hodnocení Lokaj.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

1.FC Norimberk WU18 vs. FCVP WU18 2:5
Střelci: Pajunková, Rancová, Gunea, Navrátilová, Šotová

FCVP WU18 vs. SK Slavia Praha WU18 3:2
Střelci: Kadlecová, Rancová, Navrátilová


Halový turnaj Plzeň (2 týmy - 1. a 3. místo)

FCVP WU18 vs. SK Dynamo ČB WU18 4:0
Střelci: Jančová, 2x Navrátilová, Marzová

První soutěžní utkání v roce 2023 odehraje WU18 v neděli 26. února od 18:00 v Luční ulici proti Teplicím.


STARŠÍ ŽÁKYNĚ WU15

HODNOCENÍ PŘÍPRAVY

„Přípravu hodnotíme vesměs pozitivně. Stihli jsme v ní všechno, co jsme s realizačním týmem naplánovali. Sehráli jsme sedm kvalitních utkání. Z vybraných duelů můžeme zmínit například utkání proti klukům ze strakonického Junioru nebo ženám Hrádku u Rokycan,“ ohlíží se kouč týmu TomᚠBeran. „Velice si také pochvalujeme soustředění, které proběhlo ze strany celého týmu ve velkém tempu a nasazení. Jediné negativum je mnoho opakujících se nemocných a zraněných hráček. Do jarní části vstupujeme s cílem hrát atraktivní fotbal a připravit holky na přechod do juniorské kategorie. Samozřejmě se ještě pokusíme dostat na pozice v tabulce, které zajišují účast v horní skupině nadstavbové části.“ hlásí sebevědomě Beran.

Své první soutěžní utkání odehrají starší žačky v neděli 26. února od 12 hodin v Luční ulici proti Spartě.


MLADŠÍ ŽÁKYNĚ WU13

HODNOCENÍ PŘÍPRAVY

Jak si pochvaluje svůj tým trenér Pavel Kovářík? „Zimní příprava proběhla dle plánu. Pozitivní je, že se v tomto období většině děvčat vyhnuly zdravotní problémy a měli jsme tak poměrně vysokou tréninkovou účast. Ta byla ovlivněna i posílením kádru o čtyři hráčky, u kterých se nám podařil vyjednat přestup. Vrcholem zimní přípravy bylo únorové pěti denní soustředění ve sportovním areálu Prokopávka v Plzni.“


PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

Výběr Jihočeského kraje WU13 vs. FCVP WU13 4:2

FK Dukla Praha WU13 vs. FCVP WU13 0:12

SK Smíchov Plzeň U13 vs. FCVP WU13 7:12

FCVP WU13 vs. SK Kdyně 1920 U13 5:2

„Cílem pro jarní část je umístění do čtvrtého místa, což nám umožní v nadstavbové části soutěže odehrát další utkání proti velmi kvalitním týmům.“ uzavírá svoje hodnocení trenér. Jarní ligovou sezonu zahájí tým v neděli 26. února od 10:15 také proti Spartě.


V RÁMCI SERIÁLU „NA STARTU JARA“ SE POSTUPNĚ PODÍVÁME NA VŠECHNY MLÁDEŽNICKÉ VÝBĚRY FCVP