V sobotu čeká všechny fanoušky domácího fotbalu šlágr 27. kola Synot ligy mezi Spartou a Plzní. Pavel Horváth zažil několik vyhecovaných duelů mezi oběma soupeři, v sobotu 9. května se ale na hřišti letenského stadionu neobjeví.

„V týmu se dnes a denně pohybuji, a by se trávník jako hráč nedostanu, na Spartu pojedu. V mužstvu mám určitou úlohu a chci být u toho. Věřím, že to společně všichni zvládneme. Hlavně tedy kluci na hřišti,“ říká Horváth. „Musím potvrdit to, co říká David Limberský. Není to nervozita, ale očekávání před zápasem jsou veliká. Všichni víme, o co hrajeme. Pro nás je ten zápas důležitý a všichni v šatně si uvědomujeme, proč bychom v něm měli zabrat. Jsem přesvědčen, že máme tak zkušené mužstvo na to, abychom ho zvládli,“ dodává Pavel Horváth.

Před vzájemným zápasem drží Viktoria na první příčce tabulky tříbodový náskok. „Podle papírových předpokladů, tak by nám mohla vyhovovat i remíza. Ale vím, že do zápasu půjdeme s tím, že ho chceme vyhrát a náskok na Spartu zvýšit. Sparta sice hraje doma, ale my přijedeme plni odhodlání. Budeme muset spolknout tu sparanskou nevraživost, ale naši hráči jsou zkušení i silní a já věřím, že projevy mimo hřiště nerozhodí a ani z toho nebudou nervózní. Vím, že se rozhodne pouze na hřišti a tam by kluci měli předvést svou kvalitu,“ burcuje stále ještě aktivní legenda Viktorie.