Na otázky novinářů odpovídal na předzápasové tiskové konferenci záložník LukᚠKalvach.

Co očekáváte od této první velké zkoušky, která vás čeká?

Věřím, že jsme na toto utkání dobře připravení. Všichni jsme si vědomi toho, o co hrajeme. Nic jednoduchého nás tu opravdu nečeká. Kryvbas je silný organizovaný soupeř s rychlými přechody. Ostražitost je tedy na místě. Do zápasu jdeme s tím, že chceme uhrát co nejlepší výsledek do odvety a doma si dojít pro postup.

Nedávno jste se s tímto soupeřem utkali na soustředění ve Španělsku. Změnila se nějak od té doby hra Kryvbasu?

Jejich kádr prošel jistou obměnou. Ve Španělsku to byl přípravný zápas, hodně bojovný. S koncem, kde se to trochu zbytečně pokopalo. Tohle bude zápas o něčem jiném. Kryvbas je nepříjemný soupeř a na změny v jeho kádru jsme se připravili.

Bude zítra důležité, i vzhledem k poslednímu vzájemnému zápasu, nenechat se vyprovokovat a udržet nervy na uzdě?

Evropské zápasy jsou vždy ve vysoké intenzitě. Koncentrace bude jedním z prvků, který musíme dodržet. Musíme se vyvarovat faulům, abychom se například zbytečně neoslabili. Zbytečně to pak stojí síly. Vyzkoušeli jsme si to v některých zápasech. Je to kvalifikace o Evropskou ligu. Očekávám, že do toho půjde soupeř naplno.

Hraje se na neutrální půdě. Dá se to brát jako menší výhoda?

Určitá výhoda to bude. Ani cestování nebylo tak náročné. Věřím, že dorazí naši fanoušci a podpoří nás. Dvojzápas začínáme venku, tudíž nᚠcíl je přivést si domů co nejlepší výsledek.

Kladli jste důraz na ofenzivní stránku hry?

V prvních třech kolech určitě byly příležitosti, ze kterých jsme měli skórovat. Samozřejmě jsme to probírali. Brankové situace jsme schopni si vytvořit. Musíme v nich ale více zachovat klid. Standardky budou znovu důležité, ostatně jako každý zápas. Budeme se na ně koncentrovat.

Všeobecně se říká, že je lepší hrát druhé utkání doma. Vidíte to stejně?

Důležité je postoupit. Během let se ukázalo, že když začínáme venku, tak to na domácím hřišti dokážeme dohrát. Doma máme určitě větší sílu. Základem je udělat dobrý výsledek venku a cílem je samozřejmě postup.